USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку вшановуватимуть Бандеру. Але – без фанатизму

16 Грудня 2008 11:33
Луцький міський голова Богдан Шиба запросив до обговорення інформаційної кампанії з відзначення в обласному центрі Волині 100-річчя від дня народження ідеолога українського національного руху, голови Проводу ОУН, визначного політичного діяча Степана Бандери керівників провідних ЗМІ області. Присутні на нараді дійшли думки, що ці заходи проводити необхідно, але все варто здійснювати «достойно, але без перебільшень і фанатизму», – повідомляє 16 грудня репортер «Волинських Новин».
Заходи, які здійснюватимуться у рамках Року Степана Бандери, дозволять ширше подивитися на пропаганду української національної ідеї. Адже, як зазначив Луцький міський голова, постать Степана Бандери, логіка його вчинків та історичне тло діяльності – ключові факти об’єктивного розуміння того, як ця ідея формувалася.
Головний редактор газети «Сім’я і дім» Іван Корсак подякував міській владі за повернення Луцьку української історії та імен. Він зазначив, що йому імпонує, що питання із відзначення 100-ліття із дня народження Бандери (яке, до речі, припадає на 1 січня – «ВН») ставиться ширше – пропагується національний рух в цілому. Щоправда, він вважає, що владі треба працювати і над поверненням у пам’ять українців імен узагалі не знаних. Разом із тим пан Корсак наголосив, що робити це варто без накладання будь-якої святості на цих людей, без перекручування чи замовчування певних фактів, бо вони – «частина нашої історії».
Богдан Шиба погодився із думкою, що в інформації про учасників українського національно руху не можна приховувати негативних сторінок їхньої діяльності. Зрештою, якби вони мали лише позитив, ми б мали державу вже кілька сотень років, – зауважив глава муніципалітету.  Хоча, на думку Луцького міського голови, «тільки те, що вони виступили за Україну в той час, – це вже геройство».
Головний редактор газети «Віче-інформ» Василь Простопчук додав, що такі заходи варто проводити достойно, але без перебільшень. І необхідно ще чимало зробити, щоб слово «бандерівець», яка наразі має негативне забарвлення, набуло нового звучання – позитивного.
Журналіст газети «Волинь» Володимир Лис переконаний, що наша область має пропагувати, окрім всеукраїнських очільників національно руху ХХ століття, волинських соратників Степана Бандери.
Керівник «Волинської газети» Володимир Данилюк висловив думку, що краще робити конкретні кроки замість загально декларативних заходів. Він запропонував присвоїти ім’я Степана Бандери якомусь новозбудованому садочку чи школі, або створити у Луцьку парк імені очільника Проводу ОУН.
Загалом же присутні на нараді пообіцяли міському голові Луцька Богданові Шибі долучитися до інформаційної кампанії і зробити все від них залежне, аби співпраця влади і ЗМІ саме у зміцненні національно-патріотичного духу громадськості дала якнайкращі результати.
Довідково:
Вшанування визначного політичного діяча Степана Бандери розпочнеться 26 грудня урочистою академією та святковим концертом у Народному домі «Просвіта».
Окрім того, у Луцьку будуть організовані тематичні виставки, прес-клуби, прес-конференції, спортивно-розважальні змагання та заходи серед молодіжних громадських організацій.
Луцькі школярі змагатимуться у конкурсах науково-пошукових робіт та творів-есе, присвячених Степану Бандері, а на веб-сайті міськради з’явиться сторінка з матеріалами про голову Проводу ОУН.Окрім того, на вулицях обласного центру з’являться сіті-лайти і біг-богди національно-патріотичного спрямування із зображенням чи цитатами цього визначного політичного діяча.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Doping Показати IP 16 Грудня 2008 14:43
Навіть дуже шкода що без “фанатизму“. Необхідно проводити агресивну просвітницьку роботу серед мешканців краю. Бо так і залишимось “бандеровцами“...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus