USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку зі спалюванням сухої трави борються школярі. ФОТО

18 Березня 2009 15:45
На Волині школярі разом із рятувальниками пояснюють громадянам небезпеку спалювання сухої трави, – 18 березня інформують «Волинські Новини».
 
У Волинській області ще до початку сезону польових робіт вирішило нагадати людям основні правила недопущення пожеж. Разом із працівниками служби «101» у просвітницькій роботі взяли участь члени дружин юних рятівників. Діти та еменесники застерігали дорослих від спалювання сухої трави, що може призвести до пожеж й у господах, й у лісах. Для рятувальників Волині – це одна з головних цілей у рамках їхньої діяльності у проекті програми добросусідства Польща – Білорусь – Україна ТАСІС ІНТЕРРЕГ, що співфінансується із джерел Європейської Комісії.
 
Як повідомили у центрі пропаганди ГУ МНС у Волинській області, навчати населення правил безпеки вирушили учасники дружини юних пожежних-рятівників школи-гімназії № 18 міста Луцька – семикласники Анна Васюра, Владислав Чирко та Іван Цвєтков. Школярі разом із рятувальниками, відвідуючи мешканців приватних садиб обласного центру, багатьох застали саме за прибиранням присадибних ділянок. Відтак нагадування про пожежну безпеку було якраз вчасним. Учні пояснювали дорослим, наскільки небезпечним може бути  випалювання залишків рослинності на городах.
 
«Чи знаєте ви, що спалюючи листя та траву на городах ви не тільки забруднюєте довкілля шкідливими речовинами, а й знищуєте родючий шар ґрунту?» – запитувала Анна Васюра у дорослих. Кожному діти вручали листівки з правил пожежної безпеки, застерігаючи бути пильними.
 
В одній із садиб дорослі спалювали гілля дерев. Школярі, не вагаючись, рушили саме туди. Дітям вдалося переконати дорослих не тільки загасити полум’я, а й не чинити цього надалі.
«Ми відчули себе справжніми рятувальниками. Насправді складно пояснити громадянам правила пожежної безпеки, так щоб вони зрозуміли», – поділився враженнями учасник дитячого руху Іван Цвєтков..
 
Як зауважив начальник ГУ МНС в області Володимир Грушовінчук, вкрай важливо, що діти й самі розуміють небезпеку пожеж і вчать цьому дорослих, а відтак у майбутньому Україна отримає здорове і морально стійке до шкідливих звичок суспільство, котре зможе зробити життя безпечним.
 
Із настанням теплої погоди зростає кількість пожеж, що виникають внаслідок спалювання сухої трави вдовж доріг та сміття на городах. Розведення багать на лоні природи часто призводить до великих пожеж у лісових масивах.
 
Тим же, хто збирається до лісу на відпочинок або ж приступити до прибирання присадибних ділянок, варто пам’ятати, що у жодному випадку не можна залишати багаття без нагляду, не розпалювати його на торф’яних ґрунтах, у хвойних лісах. Навколо вогнища необхідно обкопати ділянку діаметром не менше одного метра, а саме вогнище повинно розводитися не ближче, ніж за десять метрів від кущів або дерев. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонімус Показати IP 18 Березня 2009 17:40
роздають плакати, якими потім же будуть розпалювати суху траву)))
влад Показати IP 15 Листопада 2011 21:45
слиш анонимус я один з них повир там тильки на фотках комусь шось давали такшо будь спокоен

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus