USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У луцьких медиків – подвійне свято. ФОТО

16 Червня 2012 13:17
Окрім Дня медичного працівника, у луцьких лікарів є інший привід для святкування. Завдяки підтримці благодійного фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» у закладах охорони здоров’я з’явилося нове медичне обладнання.

Так, з метою діагностування раку органів травлення для луцьких міських поліклінік №1 і №2 благодійний фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» придбав дороговартісні апарати для проведення колоноскопії (апарати для ранньої діагностики раку, - «ВН»). А за дорученням засновника фонду Ігоря Палиці Благодійний Фонд «Новий Луцьк» під керівництвом управління охорони здоров’я Луцької міської ради з липня цього року у луцьких поліклініках розпочине реалізацію Програми безоплатної колоноскопії для лучан.

Від імені усіх пацієнтів, яким за допомогою цих апаратів урятують життя, засновнику фонду «Новий Луцьк» Ігорю Палиці подякувала головний лікар Луцької міської поліклініки №2 Ганна Кравчук.



Сертифікати про передачу колоноскопів від Благодійного Фонду «Новий Луцьк» – цього разу для Луцьких поліклінік №1,2 – вручив батько народного депутата і засновника фонду Петро Палиця. Він привітав колективи закладів з прийдешнім професійним святом і зауважив, що Ігор Палиця прагнув особисто вручити обладнання поліклініці, однак з поважних причин не встигає прибути з Києва на урочистості.


Подяки і квіти з нагоди професійного свята працівникам поліклініки вручила директор фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Ніна Тарасенко. Тарасенко також повідомила, що невдовзі скористатися новим обладнанням для колоноскопії зможуть усі лучани, які цього потребують. За дорученням Ігоря Палиці благодійний фонд спільно із Луцькими поліклініками №1, №2, №3 під керівництвом управління охорони здоров’я Луцької міської ради з липня цього року розпочинає реалізацію Програми безплатної колоноскопії для лучан, безплатне обстеження буде доступне для всіх громадян Луцька.


Головний лікар Луцької поліклініки №1 Ігор Гнетньов зауважив, що обладнання, яке заклад отримав від благодійного фонду Ігоря Палиці, – надзвичайно необхідне, адже з допомогою цього обладнання з’явиться змога діагностувати на ранніх стадіях рак товстого кишківника. Медик подякував благодійникові за подарунок і відзначив: «Такі подарунки може робити лише людина з великим серцем».

Окрім того, фонд «Новий Луцьк» допоміг Луцькій міській клінічній лікарні. Так, за підтримки фонду заклад вдалося забезпечити медичним обладнанням, за допомогою якого в організм тяжкохворих із черепно-мозковими травмами чи серцевою недостатністю вводять лікарські препарати.

Зі слів головного лікаря Луцької міської клінічної лікарні Лариси Духневич, це не перший випадок, коли благодійний фонд Ігоря Палиці відгукнувся на прохання допомогти. Так, у лютому цього року благодійники уже подарували Луцькій міській клінічній лікарні 5 автоматизованих шприцевих дозаторів. А ще 5 медзаклад отримав саме напередодні професійного свята.


Привітати лікарів із професійним святом та вручити медичне обладнання у Луцьку міську клінічну лікарню завітав батько засновника благодійного фонду «Новий Луцьк» Петро Палиця.


З його слів, керівництво Луцької міської клінічної лікарні звернулося до фонду «Новий Луцьк» із проханням допомогти із забезпеченням закладу шприцевими дозаторами. Тому благодійний фонд Ігоря Палиці вирішив це питання.

Петро Палиця стверджує, що фонд допомагатиме медичним закладам Луцька й надалі. «Меценатська робота є вкрай необхідною, адже у цьому напрямку є ще багато роботи. І треба ще багато обладнання, яке б допомогло лікувати людей», - додав Петро Палиця.

Так, із липня 2011 року фонд «Новий Луцьк» розпочав і реалізовує програму «Добре серце», в рамках якої закуповується сучасне медичне обладнання для закладів охорони здоров’я Луцька та Волині. Протягом року дії програми «Добре серце» благодійний фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» придбав та вручив медичним закладам міста обладнання вартістю понад півмільйона гривень, а лучанам надав благодійну допомогу на лікування та інші потреби обсягом 575 тисяч гривень.


Окрім того, на святі були присутні й посадовці. Привітати увесь медичний персонал міської клінічної лікарні прийшли Луцький міський голова Микола Романюк та начальник управління охорони здоров’я Луцької міськради Федір Кошель.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Здрасте Показати IP 16 Червня 2012 16:36
От за його я і проголосую, бо: 1. батько живе в Луцьку; 2. він вклав в місто вже стільки, скільки Грицюк ніколи не вкладе. 3. Тимошенко обіцяла кандидатами зробити митців, а суне знов тупих політиканів.
Лікар Показати IP 16 Червня 2012 21:09
Не маючи "задньої" думки щоразу вражаюсь,як ми не тільки в медицині принижені.І все це стало "нормою".Настільки занедбала влада турботу про здоровя громадян,що якийсь нещасний колоноскоп стає ілюстрацією жебракування у "благодійників" та ще й акцентується що поцедура колоноскопії буде безплатною.Аякже,людей вже привчили,що всупереч Конституційним вимогам за багато-що треба заплатити,аби отримати ефективну діагностику та лікування."Ганьба" якось непереконливо,краще це явище називати позиченим словом -"ПОЗОРИЩЕ",адже нічого так просто не робиться-цей колоноскоп ще звучатиме,і не раз,адже скоро вибори.Тим більше,що і журналісти постарались "розтягнути" допис до розміру непомірного з такої рядової події.Невже і їм щось перепало за допис?Ніхто і не здивується,адже людське здоровя набуло ринкового характеру.А вагалі-радий за пацієнтів,які зможуть спробувати на собі цю колоноскопію безплатно,якщо це правда.
Виборець Показати IP 17 Червня 2012 10:02
Бридко все це читати,Виборці Ви тільки проголосуйте за Палицю і знову 5-років його бачити небудете.
Назар Стодоля Показати IP 17 Червня 2012 10:38
До Здрастє Сам Палиця живе на Місяці чи то на Марсі в космосі Що він вклав? А що пожне? Шкода що кандидат від Юлі не Маренич от булоб весело
Здрасте до Назар Стодоля Показати IP 17 Червня 2012 20:31
Мені байдуже де живе Палиця, а важливо що він робить у всіх сверах життя міста за кілька місяців більше ніж культурні, медичні, інвестиційні відділи міської і обласної рад. Значно більше ніж зробив Горбатюк, Ващук, Кирильчук чи Карпук. А щодо кандидата від Юлі то я безкоштовно поагітував би за Василя Слапчука і переконаний що він набрав би більше ніж нинішні потенційні кандидати.
Здрастю Показати IP 17 Червня 2012 11:40
Твої аргументи просто смішні. Або заплачено гарно
Здрасте до Здрастю Показати IP 17 Червня 2012 20:21
Сміх-це здоровя! Смійтесь на здоровя! Наведіть аргументи щодо інших кандидатів я теж посміятись хочу.
Сергій Показати IP 17 Червня 2012 19:29
Шкода тих наших лікарів, чого тільки не зроблять, щоб принизитися. То хабарі беруть, то етнічними поляками назвуться, то замість привітання зі святом радо вислуховують передвиборчу маячню... Цікаво, а куди можуть поскаржитися виборці, з яких візьмуть гроші за діагностування за допомогою отих апаратів для колоноскопії?
лучанка Показати IP 18 Червня 2012 09:38
Шановні, в Луцьку є три поліклініки! Чому ніколи ніхто не згадує про поліклініку на Стефаника, чи люди, які в ній повинні обслуговуватись третього сорту, чому будь-який працівник, починаючи від головного лікаря і закінчуючи рядовою санітаркою вважають себе "Богами", дозволяють хамство. Чесно, легше заплатити в іншіц полікланіці і отримати людське ставленя до себе, ніж прийти вдвічі хворим із поліклініки № 3.
Лучанин Показати IP 18 Червня 2012 10:05
Дорогі мої лучани, ваші коменти точно в ціль.Не пялився цей Палиця, якби не вибори, а о вже нудить від його маячні.Він накрав і обібрав нас, ми усі нарід пашемо на таких Палиць, що йому це все,що він дає пиль чердачна. І будеом ми за все платити,нічого даремного в нашій медицині нема. І самі лікарі,хабарники з хабарників,рота не відкриє безоплатно.Передвиборна агітацівя і показуха.Але ми настілкьи дурні, що купляємося на це все, а вони ці багатії, за наш рахунок, сміються з нас,голих і босих, але чесних людей.В цих лікарнях, краще б вивісили список, що в них дається безоплатно, який перелік послуг, а то гребуть за все, на горрі і сльозах наживаються лікаря і зарплату я б їм не платила ще й з бюджету, от хай і заробляють, не собі в кармани, а все забезпечення з бюджетй, а самі за все платять, стають підприємцями ото тоді буде чесно,податки ,утримання і т.д.А то фінансування з бюджету і все мало і мало,апетити то ж великі, а грошики в карман і ще мала зарплата.А самі, як живуть, віли, машини,що за таку зарплату можна це все мати.Ото дивишся на це все і хочеться стати дворічною дитиною,щоб цього не розуміти.
городянка Показати IP 18 Червня 2012 11:18
Палиця піариться перед виборами - це точно. Не даремно ж хочеться знову стати "народним обранцем", відмивати і красти, щоб потім зображати благодійництво перед черговими виборами. Замисліться, звідки у нього ТАКІ гроші, він же усюди? І чому медицина така бідна, що ми кланяємося низько за дозатори чи колоноскоп? а журналістам і справді заплачено. Усім, без винятку. У міській лікарні лиш тільки вручили дозатори - Петро Палиця направився до виходу, а за ним УСІ журналісти. Тож усі ЗМІ нині працюють на Палицю, якщо ви у цьому сумнівались. Чи журналістика не найдревніша професія у світлі останніх подій? І скільки ще буде таких матеріалів?
лікар88888 Показати IP 18 Червня 2012 12:04
Вибори вибори кандидати п... Кому потрібен колоноскоп, він і так має бути. Зарплати депутати собі підіймають, а у медиків зарплата щоб не здохли. Ні за яких депутатів не можна голосувати тільки за те що вони купляють і будують аби потім красти і жити по царські далі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus