USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У найбільшій раді Волині – дві «бютівські» фракції

23 Квітня 2009 09:16
Поновлені Львівським апеляційним адміністративним судом депутати Ковельської районної ради взяли участь у роботі сесії цього представницького органу влади 22 квітня, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Перед початком сесії голова Ковельської райради Микола Гайдучик оголосив про постанову Львівського апеляційного адміністративного суду від 26 березня. Згідно з нею, дії Ради та міжпартійного з’їзду Блоку Юлії Тимошенко визнали неправомірними. Ці рішення судом скасовані. Таким чином, у 17 депутатів Ковельської райради, раніше виключених, знову поновлено депутатські повноваження. За словами пана Гайдучика, відтепер у складі ради – 90 депутатів.
 
Таким чином, у сесійній залі перебували дві «бютівські» фракції. «Поновлені» депутати – у фракції «БЮТ», а решта тимошенківців – у фракції ВО «Батьківщина» Блоку Юлії Тимошенко. Ця ситуація викликала здивування у деяких депутатів. Представник УНП Степан Чабан поцікавився, чи у БЮТі загалом, так само, як у Ковельській райраді, «є дві структури». Представники фракції «БЮТ» відповіли, що жоден із виборців Ковельщини не голосував за політичну силу під назвою ВО «Батьківщина», а за Блок Юлії Тимошенко. Крім того, за словами поновлених депутатів, «наказу, щоб ми вливались у фракцію ВО «Батьківщина», не було».
 
Фракція «БЮТ» оприлюднила заяву щодо принципів своєї діяльності у Ковельській районній раді.
 
Депутати, у яких поновили повноваження, відразу почали їх здійснювати. Так, Лідія Савлук зажадала від голови районної ради Миколи Гайдучика інформації щодо його попередніх та майбутнього звіту перед депутатським корпусом. Пан Гайдучик запевнив, що він відзвітується за період із травня 2008-го по травень 2009-го під час наступної сесії. Також пані Савлук постійно звертала увагу на дотримання регламенту районної ради.
 
На завершення сесії перипетії у залі навколо поновлених депутатів знову розгорілися. На цей раз фракція «БЮТ» поцікавилась, як може голова райради впродовж багатьох місяців працювати без заступника. Микола Гайдучик відповів, що своїм розпорядженням звільнив з посади заступника голови районної ради Юрія Поліщука, оскільки його депутатські повноваження з’їздом БЮТ також були припинені. Проте чи буде пан Поліщук знову заступником – невідомо. За словами голови Ковельської райради, щодо цієї проблеми йому треба проконсультуватися з юристами.
 
Лідер фракції ВО «Батьківщина» – БЮТ Сергій Повар повідомив, що на рішення Львівського апеляційного адміністративного суду вже подана касаційна скарга у Вищий адміністративний суд. «Нас запевняють, що все буде нормально», – зазначив пан Повар.
 
Довідково:
 
Ковельська районна рада – найчисельніша серед рад усіх рівнів на Волині. Депутатський корпус – 90 депутатів.
 
30 червня 2008-го року 17 депутатів Ковельської райради відкликала Рада Блоку Юлії Тимошенко. Це рішення затвердив міжпартійний з’їзд БЮТ. Виключені депутати подали позов на такі дії у Ковельський міськрайонний суд. Він у задоволенні позову відмовив.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 23 Квітня 2009 09:25
Тупі барани біля кормушки. І плювати їм на людей.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus