USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Росії потрібні українські школи, – Костянтин Грищенко

6 Вересня 2009 10:36

Посол України в РФ Костянтин Грищенко вважає, що українцям в Росії потрібні українські школи.
Про це він заявив в інтерв\'ю «Эхо Москвы».  
Як пише Українська правда, посол зазначив, що в Україні є «практично дві тисячі шкіл з викладанням російською мовою, на 8 мільйонів етнічних росіян». «У Росії три мільйони українців і тут шкіл немає», – підкреслив він.
Коментуючи зауваження ведучого, що в Росії немає запитів щодо створення української школи, Грищенко сказав: «Ясна річ, що немає. Коли тобі хлопці з сірими очима, суворим поглядом кажуть, що не треба вам цієї школи, коли йде зверху, це не тільки в центрі, але таке уявлення, що взагалі Україна це гопак, борщ».
«Я не думаю, що це відображає насправді щире бажання багатьох українців і не тільки, до речі, українців, які розуміють, що сусідня країна відкриває великі можливості», – зазначив він.
«Є приклад. Білгород. Університет білгородський. 30 тисяч студентів, з них 4 тисячі, судячи із заяви, яку мені зробив ректор, слухають лекції, вчаться за програмами кафедри україністики. Не тільки українська мова, але й українська мова в тому числі. Це затребуване», – заявив посол.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Економ Показати IP 7 Вересня 2009 22:52
Скоріше сонце згасне, ніж москалі хоч одну школу українську відкриють.
Анонім Показати IP 10 Вересня 2009 23:16
Ідея не нова, скоріше забута, з вини українських можновладців на горе українству

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus