USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У СБУ на Волині не відкидають, що за міжнародним наркоугруповуванням «ще хтось стоїть». ВІДЕО

11 Червня 2009 17:42
Співробітники управління Служби Безпеки України у Волинській області під час брифінгу 11 червня розповіли про діяльність та затримання учасників міжнародної організованої злочинної групи, яка займалася контрабандою наркотиків. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Як розповів слідчий УСБУ у Волинській області Юрій Гурін, у поле зору наркоугруповування потрапило ще на початку 2008-го року. Спочатку у своїй діяльності злочинці використовували банківські перекази. Проте через затримання кур’єрів із великими партіями кокаїну злочинці змінили власну тактику. Контрабанду наркопродукції вирішили проводити через водіїв маршрутних таксі, які курсують по Європі, возячи українських заробітчан. Так, 3 кілограми амфетаміну замаскували у пачці з-під прального порошку й у жовтні 2008-го передали через автобус, який курсував із Голландії до України. На митному пості «Ягодин» українські правоохоронці цей «вантаж» виявили, проте упаковку з наркотиками дали змогу доставити до місця призначення. Вже у Києві співробітники СБУ затримали людину, яка вийшла по цю «передачу».
 
У січні 2009-го арештували не рядового члена наркоугруповування, а одного з його організаторів. Проте очільника злочинної групи вдалося затримати лише наприкінці березня цього року. До операції долучилися німецькі правоохоронці. Адже підозрюваний громадянин України втік до власної дружини у Німеччину. При арешті у Мюнхені в злочинця виявили квиток до Італії.
 
За словами пана Гуріна, наразі йде слідство, а підозрюваного екстрадували і він перебуває у Луцькому слідчому ізоляторі. Працівники СБУ прокоментували вжиті заходи безпеки, які видно на оперативному відео, зокрема те, що на підозрюваному був бронежилет. За словами правоохоронців, вони не виключають, що за групою «ще хтось стоїть». Юрій Гурін розповів, що кримінальну справу вже розглядає суд і якщо не виявиться суттєвих деталей, то слідство може завершитися до кінця місяця.
 
Начальник управління СБУ на Волині Віктор Андрейчук зазначив, що область серед наркоділків розглядається насамперед як транзитна територія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus