USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У скільки обходяться похорони на Волині

28 Лютого 2013 13:53
За похоронний ритуал у великих волинських містах доведеться заплатити мінімум 3 тисячі гривень.

Про це повідомляє «Місто вечірнє».

Досліджуючи, яку суму родичам померлих доведеться викласти з гаманця на організацію поховання у Володимирі-Волинському та Нововолинську, видання звернулося до судмедексперта Володимир-Волинського міжрайонного відділення обласного бюро судово-медичної експертизи управління охорони здоров’я Волинської ОДА Миколи Бзюка. Так, він розповів, що встановлених цін на послуги судмедексперта немає.
Ціни на бальзамування, одягання чи «складання» обличчя людини після аварії залежать від конкретної ситуації, складності виконання роботи чи витраченого часу. «Зазвичай люди дають, скільки вважають за потрібне», - зазначає судмедексперт.
Окрім того, для того, аби поховати померлу людину, спочатку потрібно отримати свідоцтво про смерть та дозвіл на поховання, адже з 25 жовтня 2011 року без судово-медичної експертизи і дозволу прокурора це робити можна не завжди, оскільки таке поховання може обернутися для рідних порушенням кримінальної справи, що вже мало місце в нашому регіоні.
Про те, у яких випадках потрібно звертатися за дозволом на поховання до прокуратури, розповіла прокурор Нововолинської прокуратури Яна Мазурок. За її словами, процедура регулюється наказом про порядок взаємодії органів прокуратури, міліції та закладів медицини.
«Якщо людина пенсійного віку чи навіть до 50 років помирає вдома або в лікарні після тривалої хвороби, а також за наявності диспансерного спостереження за хворим і його останнього огляду лікарем не більше ніж за місяць до кончини, при відсутності ознак насильницької смерті та підозр на таку, на місце події обов’язково виїжджає лікар або фельдшер, який негайно повідомляє про це працівникам міліції. І лише в їхній присутності, після того, як правоохоронці складуть відповідний протокол, він констатує факт смерті і видає довідку про смерть. У цьому випадку направляти померлого на розтин і звертатися у прокуратуру по дозвіл на поховання не обов’язково, хоча родичі померлого зобов’язані написати письмову заяву про відмову від експертизи», - повідомила Яна Мазурок.
«Розтин обов’язковий для померлих насильницькою смертю або при підозрі на таку; якщо смерть настала швидко і зненацька на фоні видимого, уявного здоров’я від прихованих або гострих хвороб; людина померла поза місцем постійного проживання, наприклад, приїхала в гості з іншого села чи міста; особу покійника не встановлено. У таких випадках на місце події виїжджає слідчо-оперативна група разом із судмедекспертами та іншими спеціалістами, які після огляду покійника та місця події відправляють тіло на розтин і повідомляють у прокуратуру. Забрати померлого з моргу і хоронити його у такому випадку можна лише з письмового дозволу прокурора», - додала прокурор.
Загалом же за поховання, наприклад, особи чоловічої статі, доведеться заплатити мінімум 3,23 тисячі гривень. Так, за одягання покійника та інші послуги патологоанатома можуть взяти приблизно 200 гривень, домовина обійдеться у 400 гривень, дерев’яний хрест з розп’яттям – 110 гривень, за тюлевий набір доведеться заплатити 75 гривень, за чоловічий костюм – 260 гривень, за сорочку – 80 гривень, білизна, гребінець та інші предмети особистого вжитку коштуватимуть приблизно 100 гривень. Відспівування священиком у храмі обійдеться у 250 гривень, перевезення катафалком на кладовище коштуватиме 180 гривень, копання могили – 525 гривень, поминальний обід на 30 осіб за ціною 35 гривень за особу – 1050 гривень.
Окрім того, це – мінімальні ціни без врахування вартості пасажирського перевезення автобусом до кладовища і вартості квітів, корзинок та вінків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Лучанка Показати IP 28 Лютого 2013 14:34
Чому у вартість похорону в обов'язковому порядку враховано витрати на поминальний обід? Це не є необхідним при проведенні обряду поховання, а залежить від матеріального стану родини - у наш час він нерідко буває сумним як і сам стан людей в ту пору.
Перехожа Показати IP 28 Лютого 2013 15:02
Перепрошую, але де ви взяли такі ціни? Місяць тому поховала маму. Наша родина - прості люди, не олігархи, так от похорон обійшовся в 11500 гривень. Катафалк 1 година коштує 180 грн, а похорон триває 2-3 години, і обід поминальний стартує від 60 грн з людини....
інна Показати IP 28 Лютого 2013 15:08
Цікаво, а поховати особу жіночої статі дорожче чи дешевше? Чому вказано саме "чоловічої" статі?
Zodiak Показати IP 28 Лютого 2013 15:13
Людина яка писала цю статтю зовсім не стикалася з горем поховання рідної людини, хочу навести ціни піврічної давнини:домовина (найдешевша) 600 грн.,дерев’яний хрест з розп’яттям 450 грн.,тюлевий набір 150 грн.,перевезення катафалком на кладовище (малим автобусом) 380 гр.,копання могили 750 грн.,поминальний обід (мінімум)55 грн. за особу.
Готуйте сани влітку, панове Показати IP 28 Лютого 2013 15:20
....не можу втриматися від саркастичних висловлювань у бік автора статті та цитат силових структур...цікаво чи порівнювалась дана проблема, як проходить цей чорний ритуал на Заході або у тих же країнах СНГ...впевнений, що це все є українським "ноу-хау"...якщо, чоловікові потрібно класти гребінець, то жінці напевно на тому світі обовязково знадобляться гігієнічні прокладки!!! Щоб вам пельку набити тими підкладками, хто придумує ці так звані правила!!! Взагалі не хочеться весь оцей саме Б Р Є Д СИВОЇ КОБИЛИ від паталогоанатома до прокурорші коментувати... в пресі достатньо прикладів як можна "желаемое представить за действительность"... Все це зроблено, щоб людей в оту скрутну хвилину добити якнайсильніше, та здерти чим побільше халявних грошей. Єдине радує, що усіх цих бумагомарак,хто творить оце свавілля, коли загрібатимуть з отим гребінцем, кишені будуть зашиті...хіба, що в горлянку запхають їм оті євро та доляри їхні нащадки... Висновок: проблема надумана і направлена лише на озлоблення суспільства з ціллю підірвання національної безпеки України.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus