USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У сквері навпроти луцької гімназії постане пантеон видних волинян?

13 Липня 2009 12:33
На алеї луцького скверу, що навпроти гімназії № 4 на проспекті Волі, може постати пантеон видатних волинян. Про це йшлося сьогодні, 13 липня,під час особистого прийому громадян міським головою Богданом Шибою, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
На прийом до градоначальника прийшла ціла делегація громадян, які заперечували проти доцільності будівництва навпроти гімназії № 4 храму ікони Холмської Божої Матері. Як розповіли люди, на місці скверу свого часу існував цвинтар, тому тут можна зводити лише капличку, а не церкву. У тому храмі не можна ні вінчати, ні паски святити, – пояснили мешканці обласного центру.
Натомість Богдан Шиба зазначив, що на території нинішнього скверу ніхто не планує будувати церкву. Храм має постати на схилі за фонтаном: у його цокольній частині розташується музей, а на майданчику – капличка. Всі комунікації планують проводити із вулиці Глушець, – додав пан Шиба.
Натомість люди розповіли, що там свого часу розстрілювали бандерівців і на місці хоронили. На думку делегатів, на території скверу доцільніше облаштувати алею зі стелами, де б були викарбувані імена людей, які прославили Волинь – Лесі Українки, Гальшки Гулевичівни, Михайла Кравчука та інших.
Із цією думкою погодився пан Шиба – за принципом «одне іншому не заважає». За його словами, сам Бог велів на алеї, яка йде від проспекту Волі до схилу, облаштувати такі стели.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ирка Показати IP 13 Липня 2009 15:39
Заняться нечем- деньги некуда девать. Лучше бы в интернат детям занесли.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus