USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У центрі Луцька відкопали Сталіна. ФОТО

26 Червня 2009 17:54
На центральній вулиці Луцька – проспекті Волі – відкопали колодязь, у якому знайшли елементи історично-культурної спадщини. Серед них – погруддя Йосипа Сталіна, Максима Горького та Володимира Маяковського, – повідомляє 26 червня репортер «Волинських Новин».
Як розповіла начальник відділу по благоустрою департаменту ЖКГ Луцької міськради Ольга Люфт, при виконанні земляних робіт із прокладення електрокабелю у дворі будинку №17 на проспекті Волі було піднято історичний шар землі. У результаті на глибині 0,9 метра виявили колодязь, у якому заховано різні елементи історично-культурної спадщини. Серед них – три невеликі скульптурні композиції, три погруддя історичних діячів та інші речі.

На місце знахідки викликали усі відповідні служби,  у тому числі археологічну службу, відділ по благоустрою Луцької міськради, відділ історичної та культурної спадщини для з’ясування приналежності тих чи інших відкопаних речей. Наприклад,  деякі присутні висловили припущення, що заховані погруддя Сталіна, Маяковського та Горького раніше стояли у парку імені Ворошилова (де зараз розташований ботанічний сад ВНУ).

 
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus