USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У Волинській ОДА вшанували тих, хто вшанував Голодомор. ФОТО

4 Березня 2009 08:50
Координаційна рада з підготовки та проведення у Волинській області заходів у зв\'язку з 75-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років заслухала звіт начальника Головного управління з питань внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації Юрія Вербича про проведену роботу по вшануванню пам’яті жертв тих подій. Про це 4 березня інформує репортер «Волинських Новин».
 
Пан Вербич розповів про заходи, які проводилися на Волині у 2008-му році у зв’язку з роковинами Голодомору, відзначив те, що видано низку книжок волинських авторів, присвячених цій трагедії. За словами Юрія Вербича, всього у закладах освіти та культури області провели приблизно 40 тисяч заходів, а волинські ЗМІ опублікували більш ніж 600 матеріалів з цієї теми.
 
Заступник начальника головного управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Волинської ОДА Яким Сеник проінформував присутніх щодо спорудження у Луцьку пам’ятного знаку Християнському милосердю волинян, які рятували від голоду біженців зі східних регіонів України. За даними пана Сеника, загальна вартість встановлення пам’ятника – 400 тисяч гривень. Проте основну частину цієї суми становлять витрати на благоустрій прилеглої території, а не на виготовлення власне пам’ятника у вигляді скульптури ангела. Яким Сеник вважає, що пам’ятний знак повинен бути «скромним, але величним». Як сподівається посадовець, при належному фінансуванні відповідні роботи можна завершити до осені.
 
Як компромісний варіант заступник голови ОДА Святослав Кравчук запропонував для початку встановити лише саму скульптуру до осені, а благоустрій здійснювати поступово. Учасники Координаційної ради погодилися, щоб було підготоване звернення до Волинської облради з проханням виділити необхідні кошти.
 
Після цього особам, які активно долучилися до вшанування на Волині жертв Голодомору, вручили подяки голови облдержадміністрації і грамоти головного управління з питань внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю ОДА. Серед нагороджених – громадські діячі, чиновники, письменники, представники ЗМІ, діячі культури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus