USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Учні і студенти Волині розпочали навчання із Божим благословенням

3 Вересня 2008 15:45
Цими днями у багатьох навчальних закладах Луцька й області побували священнослужителі Волинської єпархії УПЦ КП з нагоди початку навчального року та Дня знань. Про це повідомляють 3 вересня «Волинські Новини».
 
За інформацією сайту Волинської єпархії УПЦ КП, 30 серпня єпископ Луцький і Волинський Михаїл, декан кафедрального Троїцького собору протоієрей Володимир Подолець та інші соборні священнослужителі побували в Інституті економіки і менеджменту, 31 серпня – у Волинському національному університеті імені Лесі Українки, 1 вересня – в Інституті імені В’ячеслава Липинського МАУП.
 
Усюди священнослужителі відправляли спеціальний молебень і всюди владика звертався до учасників свята з архіпастирським словом.
 
Зокрема, у МАУПі єпископ сказав: «Тут ви навчатиметесь матеріалістичної науки, але твердо пам’ятайте: є дещо вище за матерію – сфера духу, сфера нашої незнищенної душі, і за душу маєте пильнувати найперше».
 
Також єпископ Михаїл побував 1 вересня в рідній школі, що в селі Лосятин Тернопільської області.
 
Бажаними гостями були у технікумі Національного університету харчових технологій протоієрей Василь Клочак (настоятель Хрестовоздвиженської церкви у Луцьку), в Інституті розвитку людини університету «Україна» – старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний, які передали вітання й благословення владики Михаїла.
 
А нововолинський декан протоієрей Стефан Фульмен, на День знань відвідав Нововолинський обласний ліцей.
 
Для студентів Волинської духовної семінарії цього дня у кафедральному соборі відслужили Божественну Літургію та молебень перед початком навчання. Їх очолив інспектор цього навчального закладу, обласний декан протоієрей Іван Семенюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 3 Вересня 2008 18:57
Агов, "журналісти"! Я розумію, що ліньки писати самостійно, легше передерти чуже і готове, однак майте ж совість - не пишіть "Про це повідомляють 3 вересня «Волинські Новини»." !!!!!
Випусковий редактор Показати IP 3 Вересня 2008 19:53
В авторській новині пише: повідомляє репортер "ВН". А в чужих є гіперпосилання. Майте совість - дивіться добре!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus