USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.70 9.86

Україна і Молдова мають намір демаркувати кордон у 2017

13 Лютого 2017 12:30
Демаркувати кордон Україна і Молдова мають намір вже у поточному році.

Про це під час брифінгу з Прем'єр-міністром Молдови Павлом Філіппом повідомив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає Depo.ua.

"Буде утворена група з відповідних фахівців, які мають напрацювати необхідні рішення для завершення процесу демаркації кордону. Ми ставимо амбітне завдання в 2017 році це питання вирішити. На базі принципу взаємної поваги і спільності", - констатував український прем'єр.

Нагадаємо, що сьогодні в Києві Гройсман і Філіпп підписали угоду щодо розв'язання найважливіших міждержавних проблем. Одним з її пунктів є демаркація кордону.
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв, що процес демаркації кордону з Молдовою пройде без секретів від жителів цієї місцевості та від міжнародних партнерів.

"У 2016 році ми затвердили концепцію розвитку української гідро електроенергетики, в ній теж визначено надзвичайно високі вимоги щодо екологічних стандартів, всі уточнення екологічні можуть бути зроблені тоді, коли розробляються техніко-економічні обґрунтування", - повідомив він.

"Має бути проведена серйозна екологічна експертиза і тільки після того може бути проектування і реалізація самого проекту", - наголосив Гройсман.

До слова, конфліктна ситуація розгорілася у 2016 році на Волині щодо демаркації кордону Волині з Білоруссю.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПОДІЛ КОРДОНУ УКРАЇНИ НА ВОЛИНІ ДОВІВ МІСЦЕВИХ ДО ВІДЧАЮ

Торік мешканці села Ветли Любешівського району Волині дізналися, що частину земель сільради білоруська сторона вже вважає своєю. Відтоді волиняни пробують відстояти свою територію, на якій господарювали з давніх-давен. Втім, виконавча влада області тривалий час ігнорувала бажання краян та списувала все на міжнародні договори.

Натомість, депутати обласної ради продемонстрували свою громадянську позицію та сформували спеціальну комісію, аби дослідити конфліктну ситуацію. Як результат, обранці громади побачили втрату національних інтересів і звернулися в столицю переглянути демаркаційний процес, що тривав на кордоні Волині з Білоруссю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus