USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Україна перестає бути «робочою силою» Європи

24 Квітня 2015 17:15
Країни ЄС втрачають свого «донора» з робочої сили – Україну. Наші краяни починають рідше їхати на заробітки, тому за кордоном вкладають кошти у заохочення власних працівників.

Про це йшлося під час прес-конференції директора Волинського обласного центру зайнятості Раїси Кучмук на тему: «Доступність соціальних послуг в обласній службі зайнятості» сьогодні, 24 квітня, у Луцькому міському центрі зайнятості.

«Україна вже не є робочою «донорською» силою в Європі. Я була на Міжнародній конференції в Любліні й там розповіли, що зараз починають розвивати їхні центри зайнятості, адже з України вже не їде так багато працівників, як раніше. А вони не хочуть шукати людей з Китаю чи арабів, бо це створює певні культурні труднощі. От, в Любліні почали компенсовувати працівнику доїзд до роботи, якщо це далеко, а в нього «мінімалка». Ще одна процедура підтримки – якщо в населеному пункті немає роботи, яка є в іншому, то поляку знімають помешкання, аби тільки він був працевлаштований, навіть в іншій частині держави», - розповідає Кучмук.

Зауважимо, громадські активісти повідомляли, що на Волині жертви торгівлі людьми є в кожному районі та більшість з них постраждали саме від трудового рабства. Окрім того, експерти констатували, що українців найчастіше «продають» в Росію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Андрей Воронов Показати IP 24 Квітня 2015 18:24
Три раза «ХА»! Поржал над статьей. Рассуждение людей, которые и понятия не имеют о предмете разговора. Да практически в каждой семье сейчас кто то на заработках. Сейчас, даже те кто и не думал ехать — делают шенген и летят/плывут/едут зарабатывать на хлеб с маслом своим детям/внукам/родителям.
Анонім до Андрей Воронов Показати IP 24 Квітня 2015 19:08
У моїй нема, думаю і в твоїй також. а ти кажеш ""в каждой сєм'є практіцкі". Макака, ти нє прав.
Андрей Воронов до Анонім Показати IP 25 Квітня 2015 00:39
Ты, гун, языки выучи, потом пиши комменты. За мою семью не расписывайся
Корінний лучанин до Андрей Воронов Показати IP 24 Квітня 2015 21:44
Ну нехай вона , чиновниця, собі так думає- це її такі недолугі висновки. Вона просто не знає справжньої ситуації. В моїй родині дві родички вже давно працюють за кордоном і , до речі, мають шенген. Це, щось та значить. Бажання повертатись в УКРАЇНУ на разі нема. Нехай КУЧМУК не спить за столом на робочому місці, а піде до консульства і подивиться скільки бажаючих отримати візи.
полішук до Корінний лучанин Показати IP 24 Квітня 2015 22:45
А шо то за шенген?Як там доїхати?P.S.А прес-конхвиренції і тиї центри, то всьо як за "совка".
Маріо до Андрей Воронов Показати IP 25 Квітня 2015 11:49
В моїй теж немає, але якщо копнути глибше - серед родичів є.
Земля, земля Показати IP 24 Квітня 2015 18:30
Ви, що шановна з космосу прилетіли... Українців там стільки : " візьміть на роботу- не потрібно..." і це надовго
аяяй Показати IP 24 Квітня 2015 23:01
Человек вообще не ориентируется в данном вопросе,еще за это и деньги получает.Бред.
Лучанин Показати IP 25 Квітня 2015 10:25
Надо было назвать эту статью как БРЕД СИВОЙ КОБЫЛЫ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus