USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Люблін замовив луцький електробус

5 Грудня 2014 15:11
На «Богдані» взялися за виготовлення електробусів – незабаром автобус з електродвигуном курсуватиме в польському Любліні. Про це повідомляє «Волинський інформаційний портал» з посиланням на прес-службі заводу.

Презентація проекту електричного міського автобуса «Богдан» Е7010, який ДП «Автоскладальний завод №1» АТ «АК «Богдан Моторс» реалізує у співпраці з польською компанією «URSUS», відбулася нещодавно в місті Люблін. Назабаром електробус з'явиться на одній із центральних вулиць міста і буде курсувати на 31-ій лінії.

Зацікавленість екологічно безпечним видом транспорту проявляють також не тільки у Ченстохові, Варшаві та Гданську, але й у Києві. Адже новинка привертає увагу своїми перевагами.

Нагадаємо, група конструкторів у Луцьку розробила автобус із електродвигунами, що може проїхати 250-300 кілометрів та має базову швидкість 80 кілометрів за годину. Перший в Україні електроавтобус, який виготовили у Луцьку, нещодавно презентували і в Києві.

Тестовий пробіг із Луцька до Києва показав, що у такій комплектації електроавтобус здатний проїхати дві з половиною — три сотні кілометрів.

Електробус має 12-річну гарантію, бо корпус кузова виготовили із низьколегованої нержавіючої сталі. Салон, довжиною 12 метрів, здатний вмістити 70 пасажирів. Для забезпечення роботи двигуна потужністю 235кВт встановили чотири блоки тягових батарей, які забезпечують транспортному засобу пробіг до 100 кілометрів. На кінцевих зупинках передбачена система швидкого заряджання цих батарей.

«Новий електробус обладнаний кондиціонером кабіни водія і пасажирського салону, а також системою обслуговування пасажирів і системою навігації GPS. 12-метровий електробус призначений для перевезень пасажирів, зокрема й інвалідів на колясках, на міських маршрутах. «Богдан» Е7010 є перспективним екологічно чистим видом міського транспорту», – розповів директор ДП «Автоскладальний завод №1» АТ «АК «Богдан Моторс» Микола Джула.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
віктор Показати IP 5 Грудня 2014 15:32
якби не агресія фашистсько-нацистської росії україна швидко інтегрувалася б в економіку євросоюзу....чим краще житимуть україніці тим швидше розвалиться росія
вікторУ Показати IP 5 Грудня 2014 16:23
"вітьок" відпочинь!:) Вже такої пурги понаписував за тиждень...:) Досить...
Онаним до вікторУ Показати IP 5 Грудня 2014 16:28
О, даунчанин явилсо!
Лучанин Показати IP 5 Грудня 2014 16:27
Так через це пуйло й розвязало конфлікт! Він може існувати тільки там, де голова людей зайнята своїми глибокими щоденними проблемами. Бо якщо ці люди задумаються, хто реально винний в більшості їх проблем - вони рознесуть Кремль, Лубянку і іншу єресь на атоми!
Опа до Лучанин Показати IP 5 Грудня 2014 18:36
Це якщо б ми жили в Росії, тоді так - "Кремль, Лубянку і іншу єресь". Але ж ви в Росії не живете, то що пропонуєте?
Корінний лучанин Показати IP 5 Грудня 2014 21:03
Нарешті АК "БОГДАН-МОТОРС" почала братись за РОЗУМ , коли раніше ще до кризи 2008р я висловлював свою думку декотрим заводчанам , про те що вони випускають позавчорашній день -ОЦІ ЖОВТІ УРОДИ типу А092 , А066 та інш. і що бензинові двигуни відходять то дивились нерозуміючими очима . Весь автомобільний світ вже починав змінювати свою концепцію в конструції АВТО і переходу на ЕЛЕКТРОТЯГУ , тільки АК "БОГДАН" ще тоді ні сном ні духом, поки ЕНТУЗІАСТИ - КОНСТРУКТОРИ не взялись реально за справу. А тепер директор пан ДжулаМ.М. смакує цю перспективу . Ну що ж, ДАЙ БОЖЕ НАШОМУ ТЕЛЯТІ ВОВКА ЗЇСТИ! КРАЩЕ ПІЗНО НІЖ НІКОЛИ!
Я Показати IP 5 Грудня 2014 23:41
Ще б в приватні авто ставили елктродвигуни - до них би черга була...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus