USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Україна використала арештовані гроші банків РФ для виплати компенсацій

20 Жовтня 2023 15:17
Для виплати українцям компенсацій за зруйноване або пошкоджене внаслідок бойових дій житло серед іншого використовувалися арештовані кошти російських банків, які працювали в Україні.

Про це голова Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк розповіла в коментарі Укрінформу.

«Станом на сьогодні для виплати компенсацій ми використовували тільки арештовані кошти російських банків, які працювали на території України. Найбільша сума була від дочки російського «Сбербанку», яка працювала в Україні», – сказала Шуляк.

Водночас вона висловила сподівання, що російські активи, арештовані в інших країнах світу, передаватимуться Україні та спрямовуватимуться, у тому числі на виплату компенсацій українцям.

На житлові компенсації українцям, чиї будинки постраждали внаслідок обстрілів, спрямовано 4,4 мільярда гривень.

22 травня 2022 року набув чинності закон «Про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об’єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації».

Джерелами фінансування компенсації визначено: кошти державного та місцевих бюджетів; міжнародних фінансових організацій, інших кредиторів та інвесторів; міжнародна технічна та/або поворотна чи безповоротна фінансова допомога; репарації або інші стягнення з РФ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Патрiот Показати IP 20 Жовтня 2023 15:25
А хто повертати росii грошi буде.?
Анонім до Патрiот Показати IP 20 Жовтня 2023 19:04
Ти хочеш спати на нарах?
Корiнний лучанин до Анонім Показати IP 20 Жовтня 2023 20:23
Ахаха.залякуеш.
ПТН ХЛО до Патрiот Показати IP 20 Жовтня 2023 21:52
підуть срускіє до кобзона і він їм усе поверне

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus