USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.75 39.95
  • PLN 9.70 9.85

Українець – у списку найдорожчих трансферів в історії футболу: Мудрик став гравцем «Челсі»

15 Січня 2023 16:48
Атакувальний півзахисник національної збірної України та донецького «Шахтаря» Михайло Мудрик офіційно змінив клубну прописку у поточне зимове трансферне вікно.

22-річний талановитий українець перейшов на постійній основі до лондонського «Челсі», підписавши довгостроковий контракт до 2027 року, пише football.ua.

За інформацією авторитетних ЗМІ, «сині» повною мірою задовольнили фінансові вимоги «Шахтаря» та погодилися заплатити за Мудрика загалом 100 мільйонів євро (70 млн євро + 30 млн євро в якості бонусів). Виплата бонусів буде залежати від перемоги «Челсі» в АПЛ та Лізі чемпіонів у наступні сім років.

Головним претендентом на підписання українського вінгера довгий час вважався інший лондонський клуб – «Арсенал», який за підсумками 20 турів є лідером турнірної таблиці АПЛ, але в останній момент «Челсі» вдалося перехопити гравця, запропонувавши більш вигідні фінансові умови.

Як пише Український футбол, трансфер Мудрика увійде до топ-40 найдорожчих переходів в історії футболу. Українець займе 40-е місце у цьому рейтингу разом з Лукою Йовічем (Айнтрахт-Реал) та Родрі (Атлетико-Ман Сіті).

У рейтингу найдорожчих футболістів Челсі він займе п’яте місце, обійшовши Альваро Морату:

1. Ромелу Лукаку – 113 млн. євро

2. Уеслі Фофана – 80,4 млн євро

3. Кай Хаверц – 80 млн євро

4. Кепа Аррісабалага – 80 млн євро

5 Михайло Мудрик – 70 млн євро

6. Альваро Мората – 66 млн євро

Також Мудрик увійшов до топ-20 найдорожчих трансферів в історії англійської Прем’єр-ліги. Українець опинився на 18-му рядку. Зазначимо, що в цих рейтингах враховується сума переходу без урахування бонусів.

Крім того, Мудрик очолить список найдорожчих гравців в історії Шахтаря та української Прем’єр-ліги. Зараз таким вважається Фред, якого донецький клуб продав у Манчестер Юнайтед за 59 млн. євро.

Зазначимо, що контракт Мудрика з Челсі буде тривати сім із половиною років, а зарплата українця в лондонському клубі становитиме 7,5 мільйона євро на рік. Михайло став другим українцем в історії синіх після Андрія Шевченка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus