USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Українська влада може лишитися без допомоги США. Думка

28 Січня 2017 19:10
Американські експерти проаналізували ситуацію в Україні і вважають, що президент США Дональд Трамп може припинити фінансування України і влаштувати перевірку фінансових коштів, отриманих нашою країною від США раніше. Про це йдеться в статті американського видання RealClearDefense під назвою "Проблема України - сама Україна", - інформує "Страна".

У статті наголошується, що український уряд, замість того, щоб вирішити внутрішні проблеми, найняв лобістів з Вашингтона для залагодження проблем з адміністрацією Трампа.

На думку американських експертів, проблеми України лежать в чотирьох площинах.

По-перше, структурна проблема, викликана існуванням численних організацій, які дублюють одна одну. Йдеться про ті, що займаються військовою стратегією і військовими закупівлями.

По-друге - відсутність єдиного стратегічного бачення щодо замовлень обладнання та постачання.

По-третє, "п'ята колона" проросійських чиновників.

І, нарешті, величезна корупція, яка відокремила інтереси еліт від інтересів країни.

У матеріалі також наголошується, що в Україні громадян тримають за дурнів. "У той час, коли місцеві незаконні формування воюють за землю і свободу, українські лідери займаються схемами, власним престижем і банківськими рахунками в офшорах.

"Укроборонпром" скандально відомий продажем озброєння на чорному ринку. Внутрішні контракти отримують заводи, що належать Президенту Петру Порошенкові, який все ще не відмовився від своїх бізнес-інтересів, як обіцяв зробити, коли зайняв пост в 2014 році", - йдеться в повідомленні.

Так чи інакше, українські політичні лідери не витрачають час даремно, поки їх країна "у вогні", вони зайняті розкраданням військового бюджету - майже його половини, за оцінками колишнього українського військовослужбовця високого рангу, який захотів залишитися неназваним. Вони розраховують на те, що коли інші території України захопить Росія, в них буде добре профінансований план "Б".

"Але проблема не тільки в корупції. Система страждає від неефективності і відсутності зобов'язань. У 2015 році, коли Україна скаржилася на вартість запасних шин і ремонтних робіт, уряд США був готовий відправити 150 військових джипів з посиленою бронезахистом, а також запчастини до них, і провести навчання кадрів, - загальною вартістю обладнання понад 300 млн. дол. США. Проте, уряд України відмовився сплатити 600 тис. дол. витрат на транспортування", - вважає автор матеріалу.

Ситуація ускладнюється існуванням проросійської п'ятої колони. Багато вищих посадових осіб, в тому числі і військових, лояльні до Президента Путіна і працюють на підрив незалежності України. Для них корупція є політичним інструментом, так само, як і засобом особистого збагачення (знову План "Б").

Українська політична верхівка зможе контролювати своє майбутнє тільки в тому випадку, якщо зможе переконати Сполучені Штати, що вони варті зусиль. Вони повинні провести швидкі і радикальні зміни: ліквідувати Укроборонпром, дозволити Міністерству оборони займатися управлінням і військовими закупівлями, а Генеральному штабу приймати стратегічні рішення, які зумовлять заявки на поставку. Більш того, для Президента Порошенка, Міністра оборони та Начальника Генерального штабу і їх заступників прийшов час поставити інтереси України вище особистих інтересів, відмовитися від посад і дозволити комусь, хто турбується про захист України здійснити заходи щодо зміцнення оборони.

Якщо ж свої основні проблеми Україна не зможе вирішити, то не зможе зберегти територіальну цілісність, вважають автори матеріалу. І більш того, адміністрація Трампа і Сенат повинні поставити реформи і прозорість умов надання допомоги. "Чесні українські патріоти повинні використовувати по максимуму ці умови, відтіснити клептократів і очолити реформи", - йдеться в повідомленні.

"Україна повинна бути здатна зберегти свою територіальну цінність і вільно вибирати союзників і торговельних партнерів. Крім того, її лідери повинні показати серйозність своїх намірів щодо введення західних стандартів управління: довести необхідність тривалої допомоги і показати, як саме ця допомога буде використана. Це буде більш ефективним, ніж недавні недолугі спроби уряду Порошенко пхати носа у вибори в США. Вони також повинні викласти свої докази щодо вступу в НАТО і показати, що вони готові стати відповідальним членом західного світу ", - йдеться в статті.

Американські експерти вважають, що якщо всіх цих заходів українська влада не вживатиме, то може взагалі залишитися без допомоги США. "Трамп і його радники поставляться до України, як до невдалого капіталовкладення і підуть. Вони навіть можуть наполягати на розслідуванні того, що сталося з усією американською допомогою, і її репатріації американському або українському народові. Майбутнє України в руках українців", - резюмується в статті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
дідо Показати IP 28 Січня 2017 19:25
У СШа не тільки президент керує, а й конгрес.
Лучанин Показати IP 28 Січня 2017 20:05
Давно вже потрібно перестати давати гроші цій владі , все рівно більша половина цих грошей йде незрозуміло куди
Ахванасій до Лучанин Показати IP 28 Січня 2017 22:26
Наступна буде така сама.Читай комент Аноніма.
Лучанин до Ахванасій Показати IP 29 Січня 2017 00:52
Я це дуже добре розумію , що основна проблема це - ми , але хочеться мати маленьку надію , поступово ми зможемо стати краще , хоч трішки. Так само мені здається , що ці всі "допомоги" і "кредити МВФ" тільки піднімають бажання і апетит наших політиків, ці гроші розкрадати , просто банально із за того, що їх нам дають , а віддавати їх будуть не вони , а прості українці і їх нащадки.
ще не зовсім свідоми Показати IP 28 Січня 2017 20:27
Трамп не такий дурний, як його малюють. Думаю, він зрозумів, хто після майдану прийшов до влади в Україні. Та тут і розуму великого не потрібно.
Анатоль_ Показати IP 28 Січня 2017 20:28
Нам поліщукам то байдуже
Дідо Показати IP 28 Січня 2017 20:59
А хто надав повноваженя названій владі брати стільки в борг останнім часом, вони потім самоусунуться, а наші діти будуть то розгрібати. Ганьба!
Анонім Показати IP 28 Січня 2017 21:03
Проблема України лежить в одній площині - це саме українство, нажаль...
Кастрюлька Показати IP 28 Січня 2017 21:11
Зливай воду, браття та сестри...
Марія Показати IP 28 Січня 2017 21:40
Цікаво як США знімуть санкції з РФ,що заспіває наша влада,і як буде налагоджувати відносини із новим очільником Білого дому і з старим очільником Кремля,а зняття санкцій вже не за горами, само більше боляче що починаєш розуміти що наша Держава є розмінною монетою в сильних світу цього(США і Росія)та й Європа не поспішає нас прийняти (хоча Ми як ніхто у ЄС заробили кров'ю своє право називатися Європою
ввв до Марія Показати IP 28 Січня 2017 22:22
ми є Україна і не треба тої європи.. ні росії...
погляд з-за бугу. до Марія Показати IP 29 Січня 2017 10:03
людино про що ти верзеш, яке право, яка кров. Кому наші злидні і проблеми потрібні, у них (ЄС) своїх по горло. Опустись на грішну Землю і задумайся про нав'язаний европейський міф?
Ахванасій Показати IP 28 Січня 2017 22:03
Слава нації!!!
Гнат до Ахванасій Показати IP 29 Січня 2017 00:28
А в чому тая слава?
Олег до марія Показати IP 29 Січня 2017 00:46
Ми поки що не европа а жо. Па і так смішно коли крадуть у народа наші а винен трамп і путін
Леонід Показати IP 29 Січня 2017 08:58
Ющенко,Порошенко,Тимошенко -це все імена тих,хто мало дбає про Україну і менше всього зацікавлений у справжніх реформах. Все робиться тільки під тиском Європи та США ,,взяти до прикладу епопею з законом про е-декларування. Знову таки надія на Трампа,який придавить Порошенка і заставить його або реально збагатитись боротись з корупцією або позбавить Україну фінансової підтримки.
Українець Показати IP 29 Січня 2017 09:32
А яку допомогу нам надає США-пару застарілих Хамві і інструктори,які самі в нас багато вчаться.Кредити нам надає(надавали)МВФ,ЄБРР,Світовий банк.Все залежить тільки від нас і не потрібно так надіятись на США,там буде своє"весілля" з мігрантами,стінами,незалежною пресою.Світ стрімко змінюється,а китайці мовчки спостерігають,в них бебі-бум і потрібні території і збут продукції.
Гнат до Українець Показати IP 29 Січня 2017 15:17
Кредити то не є подарунок. То є зашморг на наших шиях. Можновладці розікрали по кишенях, а наші діти будуть віддавати
ТТ Показати IP 29 Січня 2017 09:57
Влада України своїм намаганням до збагачення та не визнанням війни позбавила націю мотиву вести боротьбу. Де той невидимий ворог з яким комерція у легітимного президента? Більшість воюють за ксіви УБД та інші пільги. Вже на Заході на гасло "Слава Україні" можна почути сміх від безвиходу та надіїї. Прирівнялось як колись до "Сава КПРС", - при корупції, купонах та злиднях.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus