USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Український фільм «Довбуш» купили вже понад 20 країн

25 Серпня 2023 23:02
Премʼєра українського пригодницько-історичного фільму «Довбуш» відбулася 24 серпня в Україні. Права на його показ купили понад 20 країн, а в семи він уже зʼявився на екранах кінотеатрів.

Про це Укрінформу розповів режисер Олесь Санін.

Він зазначив, що процес купівлі прав на фільм тільки почався.

Крім України, премʼєра «Довбуша» стартувала в країнах Балтії, Німеччині, Словаччині, Південній Кореї та Ізраїлі.

Творці фільму відмовилися від фестивальних поїздок, бо хотіли, щоб глядачі чимшвидше побачили «Довбуша», але режисер зауважив, що все ж на фестиваль він потрапить.

Кінострічка розповідає про боротьбу ватажка опришків Олекси Довбуша. Дії відбуваються у Карпатах XVIII століття, пише Бабель.

«Жорстоке правління польської шляхти змушує гуцулів тікати в гори. Двоє братів, Олекса та Іван Довбуші, опиняються поза законом і стають опришками. Гуцули починають повстання, яке очолює Олекса. Шляхта робить усе можливе, аби знищити Довбуша», – йдеться в описі фільму.

Над зніманнями працювали три тисячі людей, для фільму пошили понад тисячу костюмів і з нуля збудували фортецю під Києвом. На стрічку витратили близько 120 мільйонів гривень, що робить його одним із найдорожчих в історії українського кіно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus