USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Українцям не страшна кишкова інфекція з Європи?

20 Червня 2011 14:50
Жодного випадку зараження українців кишковою паличкою E.coli немає.
Про це сказав голова державної санітарно-епідеміологічної служби України Анатолій Пономаренко, пише Gazeta.ua.
«Ситуація у нас керована і жодного випадку ні захворілих, ні підозрілих на захворювання цією страшною недугою у нас немає. Про це я офіційно заявляю і підтверджую», - додав він.
Пономаренко також зауважив, що Україна адекватно відреагувала на ситуацію з зараженням на кишкову паличку E.coli в Європі, і наразі ситуація в Україні контрольована.
Також, за його словами, Державна санітарно-епідеміологічна служба проводила консультації з керівництвом держави і спільно з ним прийшла до висновку, що заборона імпорту сільськогосподарської продукції тваринного та рослинного походження є передчасним і недоцільним кроком.
«Якщо б ми вийшли на те, що ризик, дійсно, є, ми одразу поставили до відома і загострили увагу керівництва держави, написали б на РНБО і Президенту, і прем'єр-міністру, і депутатам би повідомили, що нам потрібно своєчасно робити такі заходи», - додав він.
Нагадаємо, в результаті спалаху інфекції, викликаної мутованої кишковою паличкою E.coli, з початку травня в Європі померло, за різними даними, від 20 до 30 осіб.
10 червня в Німеччині повідомили, що джерелом зараження є пророщені насіння бобових. До цього були спростовані версії про те, що причиною епідемії могли стати огірки з Іспанії або паростки сої з Німеччини.
Крім того, повідомлялось про постраждалих від цієї хвороби у Польщі та Словаччині.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus