USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

УКРОП вимагає від уряду перерахувати виплати військовим пенсіонерам

21 Лютого 2018 13:03
Народні депутати з УКРОПу вимагають від Кабінету Міністрів негайно здійснити перерахунок і виплату пенсій пенсіонерам Збройних сил і правоохоронних органів, інформують у прес-службі УКРОПу.

Відповідне звернення на ім’я прем`єр-міністра Володимира Гройсмана направили нардепи від «Українського об’єднання патріотів» Тарас Батенко, Олександр Дубінін, Ірина Констанкевич, Валентин Дідич, Віталій Купрій, Олександр Шевченко та Віктор Шевченко.

Парламентарі зазначили, що перерахунок пенсій цим категоріям громадян мав відбутися з 1 січня 2018 року. Однак уряд відтермінував вступ у дію відповідної постанови (№ 704 «Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб») рівно на рік, до 1 січня 2019-го.

Таке рішення Кабінету Міністрів уже призвело до масових протестів у столиці та регіонах України.

«Результатом таких дій уряду стало те, що військові пенсіонери, які протягом багатьох років гідно та сумлінно виконували свій службовий обов’язок, ще як мінімум на один рік залишилися без справедливого пенсійного забезпечення», – наголосили в УКРОПі.

Автори звернення закликали прем’єра зобов’язати керівників профільних відомств невідкладно затвердити накази про порядок грошового забезпечення військових.

Також депутати від УКРОПу звернулися до Голови Верховної Ради Андрія Парубія з вимогою негайно включити до порядку денного парламенту питання щодо перерахунку пенсій військовим.

Йдеться про проект постанови № 7492 «Про деякі питання пенсійного забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб». У разі ухвалення документа Верховна Рада зобов’яже уряд здійснити перерахунок грошових виплат, як і планувалося, з початку цього року.

Проект постанови вже отримав позитивну оцінку профільного комітету, який рекомендував парламенту ухвалити постанову за основу та в цілому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Холостий постріл Показати IP 21 Лютого 2018 16:48
Спізнилися - постанова КМУ вже прийнята!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus