USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Ветерани АТО з УКРОПу долучаться до законопроекту про офіційний статус військовополонених

16 Листопада 2017 18:47
16 листопада в кулуарах парламенту відбулося чергове засідання Ради ветеранів АТО партії УКРОП. У заході взяли участь колишні атовці, волонтери, народні депутати з «Українського об'єднання патріотів» та члени сімей полонених і зниклих безвісти військовослужбовців, повідомили у прес-службі партії.

Учасники засідання вирішили долучитися до розробки законопроекту про офіційний статус військовополонених. Це дозволить запустити механізм звільнення українських заручників, яких роками утримують у катівнях бойовиків.

«Для нас очевидно, що влада не зацікавлена в ухвалені закону, який офіційно запровадить статус військовополонених. Президент протягом року обіцяв внести у парламент відповідний документ, але так цього й не зробив», – наголосив голова політради УКРОПу Тарас Батенко.

Крім того, представники Ради ветеранів планують ініціювати виділення грошової допомоги родинам заручників з місцевих бюджетів. Найближчим часом будуть складені списки таких сімей з прив'язкою до територій, на яких вони проживають.

Після цього депутати з УКРОПу на сесіях місцевих рад запропонують ухвалити рішення про надання матеріальних компенсацій на місцях. Також планується створити спеціальний резервний фонд для того, щоб допомога могла надаватися на постійній основі.

«Рішення, ухвалені на цій нараді, матимуть практичні наслідки. Влада забула хлопців на війні, але якщо вони знатимуть, що хтось підтримує їхні родини, їм буде значно легше», – зазначив голова Ради ветеранів АТО партії УКРОП, куратор батальйону «Кривбас» Микола Колесник.

Також члени Ради ветеранів домовилися підготувати пропозиції щодо можливих механізмів залучення міжнародних гуманітарних експертних груп до пошуку зниклих безвісти військовослужбовців. За чотири роки від початку війни на державному рівні не було створено жодного органу, який би займався цією проблемою.

«Для мене це – пріоритет. Якщо про полонених є хоч якась інформація, то у пошуках безвісти зниклих військових не зроблено жодного кроку», – додав Микола Колесник.

За його словами, існують десятки підтверджених фактів примусового вивезення українських військових на територію Російської Федерації, однак жодне з правоохоронних відомств не розслідує такі злочини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus