USD 39.70 39.90
  • USD 39.70 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Унаслідок ракетної атаки по Україні загинули 14 осіб, близько 100 травмовані

10 Жовтня 2022 22:11
Унаслідок сьогоднішньої масованої ракетної атаки рф проти України підтверджено загибель 14 осіб, ще 97 людей травмовані.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, передає Укрінформ.

«Фактично, це вдруге після 24 лютого цього року був настільки масштабний обстріл, а з точки зору критичної енергетичної інфраструктури – це, напевно, найбільший обстріл в історії. Зараз обстріл можна назвати енергетичним тероризмом, він був продовженням ядерного тероризму з атомною станцією, маю на увазі Запорізьку АЕС, яка обстрілювалась постійно з боку рф», - заявив Монастирський.

Читати ще: Ракетні удари по Києву та інфраструктурі росіяни планували ще з початку жовтня, – ГУР

Він також поінформував, що на цю годину зафіксували 74 обстріли у 12 регіонах, підтверджена загибель 14 осіб.

«Наразі маємо обстріли в 12 регіонах, ми зафіксували 74 обстріли на цю годину. На жаль, маємо підтверджених 14 загиблих і 97 травмованих осіб», - сказав міністр.

За його словами, обстріли енергетичної інфраструктури мають серйозні наслідки, які планується подолати впродовж найближчих 24 годин.

Читати ще: Шмигаль повідомив, скільки інфраструктурних об’єктів України окупанти пошкодили за ранок

Водночас глава МВС наголосив, що це був удар не стільки по енергетиці країни, скільки по енергетиці всієї Європи, оскільки Україна змушена була призупинити експорт електроенергії до ЄС.

«Даний удар був ударом саме по об’єднаній енергосистемі Європи», - наголосив міністр додавши, що відповідь буде адекватною.

Монастирський зазначив, що рятувальники ліквідували 30 пожеж у різних регіонах, без енергопостачання залишається понад 1300 населених пунктів.

Зокрема, у Дніпропетровській області знеструмлено 4 шахти, де на той час перебували 854 гірники. Під землею ще досі залишаються 118 шахтарів, триває їх плановий підйом на поверхню.

Як повідомлялося, зранку 10 жовтня росія здійснила масовану ракетну атаку по території України.

Повідомлялося про 11 загиблих та майже 90 поранених.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus