USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Уряд має забезпечити лікування важкохворих за кордоном, – Ірина Констанкевич

7 Листопада 2017 21:54
Кабінет Міністрів та Верховна Рада повинні внести зміни до державного бюджету на 2017 рік і виділити додаткові кошти на лікування важкохворих громадян за кордоном.

З відповідною ініціативою виступила народний депутат від УКРОПу Ірина Констанкевич під час брифінгу в парламенті.

«Поки не завершився 2017 рік, вкрай важливо виділити необхідні 400-500 млн грн для того, щоб провести лікування цієї категорії населення за кордоном», – зауважила вона.

Представниця УКРОПу також наголосила на необхідності виконання норм Конституції, які гарантують право громадян на охорону здоров'я та медичну допомогу.

За словами нардепа, йдеться передусім про важкохворих пацієнтів, які мають діагноз «онкологія» або потребують трансплантації внутрішніх органів.

«Хворі, яким необхідна пересадка кісткового мозку, люди, які потребують серйозної допомоги, на жаль, часто не спроможні самотужки подолати ці проблеми через обмежені фінансові можливості», – підкреслила Ірина Констанкевич.

Згідно з твердженням нардепа, більшість існуючих в Україні програм лікування хворих за кордоном не профінансовані в повному обсязі, відтак ними може скористатися лише невеликий відсоток пацієнтів.

Як зазначила парламентар, 2017 рік продемонстрував неспроможність Міністерства охорони здоров'я та інших уповноважених відомств подолати цю проблему й допомогти людям.

Водночас член ініціативної групи, представник національного руху «За трансплантацію» Юрій Андрєєв зазначив, що зараз трансплантації за кордоном потребують близько 120 пацієнтів. Ще 15 хворих померли з початку 2017 року, не дочекавшись своєї черги.

«На жаль, ми за 26 років так і не навчилися допомагати важкохворим українцям у нас на батьківщині та змушені відправляти їх у клініки за кордон», – констатував активіст.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
кашпировский Показати IP 8 Листопада 2017 01:18
после порошенковской медреформы кабмин бы тут, дома, хотя бы кого-то обеспечил. А то только больницы закрывают, а сельская медицина ушла с совком в небытие.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus