USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Усміхається і просить кави: як почувається волинянин, якому вчора пересадили серце

4 Лютого 2020 11:44
У мережі показали чоловіків, яким учора у ковельській лікарні пересадили органи.

Журналістка Ірина Заславець була присутньою під час операції, яку провів Борис Тодуров, який прибув з командою з Києва та працював разом із ковельськими лікарями. Про це вона написала у фейсбуці.

59-річний Святослав – у реанімації з новим серцем: чоловік посміхається і наступного разу просить принести кави.

40-річний колишній військовий Дмитро два роки був на гемодіалізі, тепер йому пересадили нирку.

Донором для пацієнтів став 42-річний чоловік, у якого стався інсульт. Його близькі, не вагаючись, дали згоду на донорство.

«Святославу – 59. У минулому він водій швидкої. Пережив два інфаркти, останній – на роботі. Тиждень із болем в грудях він іще возив і носив пацієнтів, не підозрювавши, що серце критично вражене. Йому сказали – врятує лише трансплантація. І вже 12 годин у його грудях б’ється здорове серце.

Святослав усміхається і просить наступного разу в реанімацію принести йому кави.

Дмитрові – 40. Він військовий на пенсії. Вчить діток рукопашного гопака, очолює національно-патріотичний центр «Волинська Січ». Два роки Дмитро був на гемодіалізі, у надії отримати донорський орган об’їздив Запоріжжя, Київ... Каже, навіть уявити не міг, що так пощастить вдома, у Ковелі. Поряд з Дмитром дружина Іра, вона всю ніч просиділа під операційною – в сльозах, а зараз уже усміхається в реанімації. Нирка працює. Дмитро каже: його найбільші уже реальні плани – подорожувати. Просить наступного разу взяти його з собою на Говерлу.

Я не втомлюся повторювати: трансплантація для мене – це диво, яке повертає до життя тих, хто вже втрачає надію. І відбувається воно лише завдяки найбільшому прояву людяності – підписанню згоди на донорство.

Чоловікові, який після смерті врятував вдвох людей, було 42 роки. Він теж колись був військовим. Помер від інсульту. Його дружина, сестра і мама дали згоду на донорство. Їм, кажуть лікарі, навіть не довелося довго розповідати про важливість такого рішення, вони погодилися одразу, бо захотіли, щоб навіть після смерті їхня рідна людина продовжила жити.

Пам’ять чоловіка, перш ніж взяти його органи, в операційній вшанували хвилиною мовчання. А в реанімації сьогодні і Дмитро, і Святослав дякувати рідним за це їхнє рішення. Рішення завдяки якому тепер житимуть», – йдеться у дописі.

Нагадаємо, в грудні у Ковельському МТМО провели першу в Україні за останні 15 років трансплантацію серця. Донором став чоловік, який загинув в аварії. Пацієнта везли з Києва, оскільки донорське серце неможливо було доправити до столиці. 28 січня пацієнта з пересадженим серцем виписали з Інституту серця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Іра Показати IP 4 Лютого 2020 12:14
Супер.. Молодці рідні...Хай їх Бог оберігає...
Лучанин Показати IP 4 Лютого 2020 14:39
Цікаво, а чому такі операції можна робити тільки в Ковелі?
Андрій Показати IP 5 Лютого 2020 00:42
Дуже приємна новина,людське життя важливіше за усе на світі !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus