USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

В Італії «прокинувся» вулкан Везувій, люди масово залишають Неаполь

13 Липня 2017 16:15
В Італії на схилах вулкану Везувій - масштабні пожежі. Причиною лісових пожеж на схилах Везувію в Італії стало виверження вулкана, який прокинувся вперше з 1944 року. Везувій викинув у небо стовп диму і розжареного попелу і підпалив ліс, розташований на його схилах.

Пожежники намагаються завадити поширенню вогню, але повністю загасити полум’я у них не виходить: лава продовжує підпалювати траву і сухі дерева, повідомляє ukrreporter.



Водночас влада не виключає, що причиною лісових пожеж можуть бути підпали. Швидкому поширенню вогню сприяє також спека й тривала відсутність дощів. На даний момент рятувальні служби заявляють про майже 200 осередків займання, а ліквідацію пожежі особисто контролює прем’єр-міністр Італії Паоло Джентілоні.



Найбільш небезпечна ситуація склалася біля підніжжя Везувію у передмістях Мессіни та Катанії. Жителі масово залишають Неаполь, а туристи відмовляються від екскурсій. Тож, найвірогідніше, туристичний сезон на півдні Італії буде якщо не зірваний, то серйозно зіпсований. Дим над Везувієм видно навіть з космосу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
бритва оккама Показати IP 13 Липня 2017 22:39
це просто лісові пожежі...Везувіо спить...
олей Показати IP 14 Липня 2017 11:10
Ніякий ВЕЗУВІЙ не проснувся!Що за бред, якби він проснувся неаполя вже б за 2 ва дня не було. Там просто пожежі бо жара 40 більше місяця,і не було дощів, і просто палає у тій стороні де ВЕЗУВІЙ
Енцо Показати IP 14 Липня 2017 15:16
І з географіею у вас проблема:Катанія і Мессіна знаходяться на Сицилії(за 500-600км від Неаполя)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus