USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Конфлікт інтересів Гладковського, який найбільше постачав авто для оборонки, не помічали роками

11 Березня 2019 17:00
Звільнений зі скандалом перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони Олег Гладковський від 2015 року брав участь у визначені розвитку оборонно-промислового комплексу, а його корпорація "Богдан Моторс" стала основним постачальником авто в рамках державного оборонного замовлення.

Це може свідчити про триваючий конфлікт інтересів повноважень та приватного інтересу, який роками не помічали в РНБО, - вважає голова експертної організації StateWatch Гліб Канєвський, пише Економічна правда.



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГЛАДКОВСЬКИЙ – СПІВУЧАСНИК КОРУПЦІЙНОЇ СХЕМИ. НАБУ, ДФС, СБУ ЦЬОМУ СПРИЯЛИ», – ЛУЦЕНКО

Серед інших повноважень Гладковського були: участь у здійсненні заходів із контролю за виконанням центральними та місцевими органами виконавчої влади рішень РНБО, введених у дію указами президента; керівництво роботою Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю; участь у міжнародному співробітництві з питань функціонування оборонно-промислового комплексу, військово-технічного співробітництва та експортного контролю.

Нагадаємо, Гладковського відсторонили від посади після корупційного скандалу. За інформацією журналістів «Bihus.info», син Гладковського, якому на той момент було 22 роки, разом із партнерами організував приблизно у 2015 році постачання контрабандних російських деталей для військової техніки. При цьому, державні оборонні підприємства переплачували за товар у 2-4 рази, купуючи його у фірм-прокладок. Керівництво концерну «Укроборонпром» знало про шахрайські оборудки і давало на них згоду. За даними фактами НАБУ розпочало власне розслідування.

Також повідомлося, що Олег Гладковський був почесним консулом Сейшельських островів, а через цю дипустанову проводилися оборудки задля уникнення сплати податків з придбаних за кордоном картин. Раніше йшлося про те, що фірма Гладковського отримала півмільярда за таємними угодами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ого Показати IP 13 Березня 2019 15:01
ТА ТИ ЩО-О???«ПІДЛІ ЩУРИ БєПєПє з ганебним крадієм пенсій петьком порошеньком БУДУТЬ ПОКАРАНІ»: НАСТУПНИК ГЛАДКОВСЬКОГО ЗРОБИВ ПЕРШУ ЗАЯВУ...холуй пєті бреше як жид пєтя, і оком не мругає...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus