USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В Україні ліквідують пенсійні управління та видадуть нові посвідчення

5 Лютого 2018 14:07
В Україні будуть поступово ліквідовувати управління Пенсійного фонду. Замість них в інших місцях – на базі пошти, банку, установи, великого підприємства – відкриватимуть агентські пункти. І якщо управління нині на місто чи район одне, то пунктів може бути кілька. Оформити або переоформити пенсію можна буде в найближчому з них.

Це передбачено затвердженою Кабміном «Стратегію модернізації і розвитку Пенсійного фонду до 2020 року». Про це пише ТСН з посиланням на «Сегодня».

Нині заходи щодо модернізації структури Пенсійного фонду відбуваються в Херсонській, Черкаській, Хмельницькій, Кіровоградській та Львівській областях. 2017-го відкрили близько 500 агентських пунктів ПФУ. Приблизно стільки ж з'явиться і цього року.

Пенсійний фонд також переходить на електронний документообіг. Це означає, що українці зможуть звернутися до будь-якого управління чи агентського пункту, незалежно від місця реєстрації.

Також почнуть видавати нові пенсійні посвідчення – у вигляді пластикових карток, схожих на банківські. У новому посвідченні міститиметься вся інформація про пенсійну справу (включаючи номер та інші обов'язкові реквізити), про надані пільги і права на участь у різних соціальних програмах. При цьому пенсійне посвідчення одночасно буде слугувати і платіжною банківською карткою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
238 Показати IP 5 Лютого 2018 15:32
Може, хай вже й пенсію відмінять?
Вадім Показати IP 5 Лютого 2018 19:31
Щось мені підказує що та карточка буде не безкоштовною ..а тому якомусь депутату який робить ІД паспорти (картки) мало заказів не дивлячись на те що паспорти вкидають з 14 років.. То рішив ще і пенсіонерів під себе підімяти.... Дуже надіюсь що я не прав...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus