USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

В Україні незабаром перейменують область

13 Листопада 2015 16:36
В Україні може з‘явитися Центральноукраїнська область - таку назву, втілюючи закон про декомунізацію, може отримати Кіровоградщина, - йдеться в сюжеті ТСН.16:45.

Питання про перейменування області вирішуватиме громадська рада при облдержадміністрації. Оскільки з назвою обласного центру місцеві депутати так і не визначились, цілком можливо, що область матиме інше, ніж її центр, ім‘я.

Одна з найбільш вірогідних пропозицій – Центральноукраїнська. Раніше у Кіровограді відбулось голосування за нову назву для міста. Більшістю голосів було обрано Єлисаветград. Однак, місцеві депутати віддали це питання на розгляд Верховної Ради.



Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, молодь Луцька закликала не повертати Кіровограду російську імперську назву Єлисаветград, запроваджену Росією у XVIII столітті на честь цариці Єлизавети, для демонстрації своїх претензій на Степову Україну. Так, у розділі “Електронні петиції” офіційного інтернет-представництва Президента України з’явилася петиція, подана від імені студентської молоді, аспірантів та молодих науковців Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Нагадаємо, до 21 листопада мають бути перейменовані ті неселені пункти, які підпадають під декомунізацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
приколіс Показати IP 13 Листопада 2015 19:27
Пвденно- Центрально-Млоукраїнська, як на мене, прикольніше.
Анонім Показати IP 13 Листопада 2015 20:28
Учиться надо у харьковчан. Ведь они переименовали минимум пять районов в честь декоммунизации, оставив этим районам те же самые названия.
Екскурсовод Показати IP 13 Листопада 2015 20:47
Вже всі проблеми вирішили і лишні мільйони на це є???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus