USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

В Україні створили базу російських пропагандистів

5 Липня 2022 19:47
В Україні створили базу російських пропагандистів і публічних осіб, які підтримували повномасштабну війну проти України або поширювали антиукраїнські наративи протягом останніх восьми років.

Базу сформувала волонтерська ініціатива «Як не стати овочем» спільно з YouControl, пише Бабель.

Мета бази – притягнути до відповідальності російських пропагандистів та їхніх пособників, серед яких громадяни України, що наразі проживають у росії та є колаборантами, наприклад, ілля кива. Станом на 5 липня в базу внесли 1 800 осіб, її доповнюватимуть щокварталу.

У базу потрапили представники ЗМІ, музичної індустрії, блогери, науковці тощо. Основні маркери, за якими вносять до бази, – оцінка російсько-української війни, ставлення до окупації Криму або до його відвідування, ставлення до Революції гідності, робота на російські пропагандистські ЗМІ, участь у пропаганді тощо.

«Базу передали в НАЗК, який зараз на запит МЗС аналізує, на яких осіб міжнародним партнерам варто накласти санкції через їхню фактичну участь в організації війни. Ця база розширить уже існуючий перелік «кандидатів на санкції», якими уже стали 15,5 тисячі фізичних і 3,7 тисячі юридичних осіб. Це російські та білоруські урядовці, депутати, військові, силовики, судді, олігархи, політики тощо», – зазначили в YouControl.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
1 Показати IP 5 Липня 2022 20:04
Смішно те, що за цими ж критеріями, можна скласти не меншу базу в самій Україні... але ці люди й далі працюють в медійному просторі, співають, займають високі державні посади... деякими правда починає займатися СБУ, але наше чесне правосуддя замість 15 років за зраду дає 2 умовно без конфіскації і з поновленням на посаді((( Так що це все добре, але плювати на цих кацапів - нам би зі своїми розібратися

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus