USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

В Україні запускають сільську поліцію

7 Березня 2017 14:45
Першу в Україні сільську поліцію створили у Вінницькій області. Основне завдання патрульних - стежити за громадським порядком і чистотою на вулицях. Раніше муніципальні загони працювали тільки у великих містах, інформує видання «еizvestia.com».

Білі сорочки, краватка і начищене взуття - це дрес-код муніципальних поліцейських села Якушинці. Сьогодні у п'ятьох патрульних перший робочий день, їх завдання - познайомитися з місцевими жителями.

Всі новоспечені працівники муніципальної поліції - міліціонери у відставці. Створення патруля - їх ініціатива, а мета - підтримувати громадський порядок на вулицях.

«Ми - не каральний орган. Наша функція - роз'яснювальна», - зазначив начальник Якушинецької муніципальної поліції Микола Ковальський.

Ще одне завдання муніципальної поліції - чистота. Зараз на сільських вулицях розташовані десятки стихійних звалищ. Місцеві жителі сподіваються, що поліцейські заборонять кидати і палити сміття на вулицях.

Поліцейські патрулюють село пішки. Згодом місцева влада придбають для них велосипеди. Гроші на поліцію виділять з сільської казни.

«270 тисяч з місцевого бюджету. Але це на перший час, тому що в цю суму входить і формений одяг, і зарплата, і нарахування, і страхування», - пояснив Якушинецький сільський голова Василь Романюк.

Якушинці - перше в Україні село, в якому працює своя поліція. Подібні патрулі були раніше тільки у великих містах. Зі слів сільського голови, переймати досвід до них вже приїжджали багато сусідів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
11 Показати IP 7 Березня 2017 14:58
А чим займається муніципальна поліція луцька . Відбирає чуже майно і кришує незаконний продаж алкоголю з заграниці . Північна і варшавка якими заваляна. А навіщо їм чистота в місці їм потрібні гроші .
Дмитро Показати IP 7 Березня 2017 14:58
вже в містах зробили "поліцію" продажні як були так і залишились
Європа Показати IP 7 Березня 2017 15:04
Бред сивої кобили . Дороги краще відремонтуйте .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus