USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В аптеках ліки з кодеїном реалізовуватимуть за рецептами?

20 Серпня 2012 13:46
Продаж в аптечних закладах лікарських засобів, що містять кодеїн, «в одні руки» можуть обмежити. А за умови внесення змін до відповідного наказу МОЗ України, такі ліки реалізовуватимуть лише за призначенням лікаря.

Про це інформує ІА «ЛIГАБiзнесIнформ» із посиланням на прес-службу Державної служби України з лікарських засобів.

За словами голови Держлікслужби України Олексія Соловйова, підзвітне йому відомство підтримує будь-який дієвий механізм контролю над продажем громадянам в аптечних установах лікарських засобів, що містять кодеїн. Зокрема це може бути такий інструмент, як рецептурний продаж. Також може бути встановлена квота продажу подібних препаратів «в одні руки».

«Ми підтримуємо будь-який інструмент, щоб він був реалізований на практиці і сприяв зменшенню продажу ліків, що містять кодеїн, які при цьому не використовуються за призначенням лікаря», - підкреслив Соловйов.

Тож Держлікслужба вітає узгодження Державним комітетом з підприємницької діяльності проекту наказу Міністерства охорони здоров'я України «Про від 19.07. 2005 №360», яким пропонується посилити контроль над обігом комбінованих лікарських засобів, що містять кодеїн, та відпускати такі препарати тільки за рецептами.

До слова, з червня цього року у Росії заборонили вільний продаж ліків, що містять кодеїн. Тепер у Росії всі препарати від кашлю і знеболюючі, а це, зокрема, Пенталгін-Н, Коделак, Солпадеїн, Нурофен Плюс та інші кодеїномісткі препарати можна придбати тільки за рецептом лікаря.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Роман Показати IP 21 Серпня 2012 08:53
І знову все те саме, в Росії зробили, наші як мавпи повторюють. Тепер так, хочеш знати прогноз по країні на майбутнє, дивись що сьогодні в Росії. Клоуни.....
Ирина Показати IP 21 Серпня 2012 10:18
Роману- препараты с содержанием кодеина запрещены к продаже в Евросоюзе и Великобритании уже давно без рецепта, а внекоторых странах даже с рецептом. Попробуй сам солпадеин съешь, через некоторое время возникает привыкание, затем самый настоящий абстинентный синдром, если Вы, Роман, конечно, знакомы с такими словами, кроме "мавпи"
Роман до Ирина Показати IP 21 Серпня 2012 12:03
Шановна пані Ірина,я розумію, що ви дуже освідчена людина, та добре знаєтеся на ліках та про справи фармацевтики в Євросоюзі, але ви так і не спромоглися зрозуміти сам коментарій. Якщо дійсно солпадеїн такий шкідливий, то чому його не заборонили відразу після того, як заборонила Європа?! Розуму не вистачило МОЗу?! Ні, все їм добре відомо, просто треба було певний час нас труїти, касу знімати. А ось тепер, коли Росія відмовилася, наші повторили за ними. Бо не має кому думати, все повторють. На майбутнє, трішки навчиться поважати людей, ви ж не знаєте з ким спілкуєтеся.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus