USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В районних медзакладах «не початий край роботи», - Клімчук

25 Лютого 2013 13:04
Через бажання отримати гроші на реформування сфери охорони здоров’я в області губернатор Волині дав завдання «увійти» у відповідні держпрограми.

Про це голова Волинської обласної державної адміністрації Борис Клімчук повідомив під час оперативної наради 25 лютого.

За словами Клімчука, на сесіях районних і міських рад, що відбулися минулого тижня, прийняли рішення про реорганізацію системи надання медичної допомоги в районах і розділення її на первинну і вторинну допомогу. Наразі у районах організовують заходи, спрямовані на реалізацію нових функцій первинної допомоги. Не прийняли відповідні рішення лише у Старовижівському, Ківерцівському, Володимир-Волинському та Ратнівському районах.

«Ставиться двоєдина мета. Перше – організувати на рівні району те, що потрібно було реалізувати – відділити первинну від вторинної, зробити акцент на амбулаторні методи лікування, на сімейних лікарів, на ФАПи, на амбулаторії і так далі. Посилити швидку допомогу, у зв’язку з цим, і виписати функції районних лікарень. Треба потрохи «відгрібати» від ліжкомісць і планування роботи по ліжкомісцях. Те, що для третього рівня медицини волинської вже «Отче наш», то в районах поки непочатий край роботи. Друге – увійти в державні програми та дістати серйозні кошти з державного бюджету на розвиток медицини», - висловився Борис Клімчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
дідо Показати IP 25 Лютого 2013 13:13
Будуть державні кошти- буде 25% відкат....іЧорнуха буде мати роботу.
цікавий Показати IP 6 Березня 2013 21:11
А де ви лікарів для сільських амбулаторій думаєте набрати. Може будете закупати за кордоном, як футболістів. Але ж нема защо, треба волонтерів. Гей, хто чує, вперед! Основне зробити акцент, авось хтось клюне!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus