USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Вагітна двійнятами полька тиждень носила мертву дитину через відмову медиків зробити аборт

29 Січня 2022 23:42
У Польщі 37-річна Агнешка, що була вагітна двійнятами, звернулася до провінційної лікарні у місті Ченстохові зі скаргами на біль. Виявилося, що один із плодів помер, але лікарі ще протягом тижня не робили аборт жінці.

Жінка звернулася по допомогу до медиків ще 21 грудня минулого року. Вона перебувала на першому триместрі вагітності і скаржилася на біль у животі та блювоту, пише Громадське.

Агнешку госпіталізували, але у медзакладі її стан тільки погіршився. 23 грудня один із плодів помер. Втім жінці не зробили аборт – у 2020 році в Польщі заборонили переривання вагітності через дефекти плода. Тож медики чекали, поки припиниться життєдіяльність іншого плода, а Агнешка протягом наступного тижня носила мертву дитину.

За словами родичів Агнешки, смерть другого плода настала 29 грудня, але саму операцію провели лише через два дні після цього.

Читати ще: У Польщі майже повністю заборонили аборти

«Весь цей час у ній залишалися тіла ненароджених синів. Зате не забули вчасно повідомити священника, щоб він прийшов у палату і влаштував похорон дітей», – розповіли рідні Ашнешки.

Вони наполягають, що у жінки за цей час розвинувся сепсис: про це свідчать результати деяких аналізів, але медзаписів із таким діагнозом ніде немає. Медики заявляли, що вона «мабуть, їла сире м'ясо» і припускали коров'ячий сказ.

Читати ще: У Польщі зафіксовано перший випадок смерті вагітної, пов’язаний з обмеженням на аборти

Сім’я жінки стверджує, що лікарня ускладнила для них зв’язок з пацієнткою і не дозволила ознайомитися з документацією, посилаючись на те, що Агнешка не писала дозволу на чоловіка чи сестру.

23 січня у жінки сталася зупинка серця, але її вдалося реанімувати. Через добу Агнешку у важкому стані доправили до іншої лікарні, де 25 січня вона померла.

Сім’я померлої вагітної наполягає, що смерть жінки настала через недбалість лікарів. За цим фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження щодо заподіяння серйозної шкоди здоров’ю, а також ненавмисної смерті.

Лікарня, куди вперше госпіталізували жінку, заявила, що медики «обрали вичікувальну позицію у зв’язку з тим, що був шанс врятувати другу дитину». Там також наполягають, що родичі контактували із пацієнткою у межах карантинних обмежень.

Натомість по всій Польщі відбулися акції протесту після розголосу про смерть Агнешки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Луцьк Показати IP 30 Січня 2022 01:07
Які кончані закони.. і ті,що їх приймають теж
Талібан по-польськи Показати IP 30 Січня 2022 04:57
Родичам покійної спалити на. ту лікарню! А точніше пологове відділення разом з будинком гінеколога.
Анонім Показати IP 30 Січня 2022 08:08
Гуманізм? - ні, не чули. І плід помер на першому триместрі... Ї**нутий персонал лікарні заживо згноїв жінку
555 Показати IP 30 Січня 2022 08:32
Дурні закони,як і ті хто їх постановляє!
Ксьондз Показати IP 30 Січня 2022 09:30
Вагітна жінка мало ходила до костелу і не щиро молилася. На все воля Божа.
Анонім до Ксьондз Показати IP 30 Січня 2022 12:08
Ти хворий фанатик?
Анонім2 до Анонім Показати IP 30 Січня 2022 15:34
Але хтось же йому плюсує.
Небайдужа Показати IP 31 Січня 2022 12:29
Ось що буває, коли в медицину вмішуються політики! Кожен має займатися своєю справою! Здоров'ям громадян мають займатися медики, а не боятися порушити недолугий закон, прийнятий політиками!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus