USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

У Польщі зафіксовано перший випадок смерті вагітної, пов'язаний з обмеженням на аборти

3 Листопада 2021 15:13
У місті Пщина (Польща) померла жінка, вагітність якої лікарі відмовилися переривати через обмеження, що діють у цій країні, повідомляє 2 жовтня Politico.

30-річна жінка потрапила до лікарні на 22-му тижні вагітності з відходженням навколоплідних вод, лікарі підтвердили патологію.

Дитина померла всередині матері, у жінки почався септичний шок, і за добу після приїзду до лікарні вона померла.

За словами її адвоката, перед смертю жінка зв’язувалася із родичами та повідомила їм, що лікарі не стали переривати вагітність, заявивши, що необхідно «почекати та подивитися».

У закладі, де лікувалася вагітна, заявили, що єдиним фактором, який визначає її лікування, була безпека пацієнтки та плода, а рішення про переривання вагітності – «інше питання».

У лікувальній установі додали, що всі медичні рішення ухвалювали з урахуванням правових положень та стандартів поведінки, які діють у Польщі.

2 жовтня 2020 року Конституційний суд Польщі вніс зміни до ухваленого 1993 року закону про планування сім'ї, захисту людського плода та умов дозволу переривання вагітності. Серед іншого КС заборонив проведення абортів, якщо у плода діагностовано невиліковне захворювання. Закон дозволяє проведення аборту в разі зґвалтування, інцесту та коли є загроза для життя жінки.

Рішення суду спровокувало масові протести у Польщі. 4 листопада 2020 року на тлі протестів уряд Польщі ухвалив рішення відкласти виконання рішення суду про заборону абортів.

27 січня 2021 року його опублікували і воно набуло чинності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 3 Листопада 2021 16:01
о..єнний гуманізм проявили лікарі.
Антихристіанин Показати IP 3 Листопада 2021 17:24
Середньовіччя
Анонім Показати IP 30 Січня 2022 11:22
Одна жінка померла. Зате скільки діток не загинуло. Поляки молодці! Справжня християнська країна.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus