USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.92

Вартість споживаного газу визначатимуть по-новому: за що платитимуть українці

3 Листопада 2021 17:39
Вартість газу для споживачів визначатимуть по-новому. В платіжці українці побачать новий показник, від якого й залежатиме вартість газу.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики та вугільної промисловості Україна.

2 листопада український парламент ухвалив закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження на ринку природного газу обліку та розрахунків за обсягом газу в одиницях енергії».

Документ передбачає перехід на розрахунки й балансування на ринку газу в одиницях енергії. Тобто вартість «блакитного палива» буде залежати від його якості.

У платіжках же з’явиться новий показник – обсяг спожитої теплової енергії в перерахунку на кіловат-години. Зазначається, що це дозволить українцям порівнювати обсяги газу, які вони використовували, в одиницях енергії з іншими видами енергії. Завдяки цьому споживачі зможуть визначити, що для них вигідніше. У результаті це повинно підвищити енергоефективність в побуті.

«Облік природного газу в енергетичних одиницях є більш об’єктивним, оскільки забезпечується більш коректне та справедливе ціноутворення, полегшується складання енергетичного балансу підприємств та стає більш прозорим аналіз ефективності використання газу в порівнянні з іншими енергоносіями», – заявив заступник міністра енергетики Максим Немчинов.

За його словами, українці таким чином платитимуть справедливу ціну за газ, яка залежатиме від його якості.

Крім того, це рішення допоможе залучити партнерів з ЄС до використання ГТС та газосховищ України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Факт Показати IP 3 Листопада 2021 18:27
Новий лохотрон для людей. Платив 100 грн, то тепер виставлять за розбадяжений газ 130 грн. А як доказати простому споживачу, яка та калорійність в газу???
Анонім Показати IP 3 Листопада 2021 18:30
все мудрують, як населення розвести на гроші
Анонім Показати IP 3 Листопада 2021 18:40
Хто буде робити експертизу? )) Абонплата за газ вже є, коефіцієнт на холод є, тепер привіт гігакалорії
Правда Показати IP 3 Листопада 2021 18:43
Це вже є давно в тому їхньому грьоб...Кодексі ГРМ і що???В нас відсутнє управління,судова система нікчемна і корумпована,ВР покрилась зеленою пліснявою остаточно,Конституція "мертва",анархія набирає обертів,Захід дивиться на нас, як на дикунів...звичайно ніхто не прийме тепер Закон про зброю...а всім дуже хотілось би...бо вже НА МЕЖІ...Україну потрібно рятувати і це вже доконаний ФАКТ!
Лучанин Показати IP 3 Листопада 2021 19:18
Нехай Верховна рада прийме закон щоб в рахунках за газ вказували показники лічильника.
Я Показати IP 4 Листопада 2021 06:02
і ніхто не скаче.. ні один активіст хай не підіймає...навіть нацики язики в .опи попхали...видно хто їх всіх тримає...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus