USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.90 10.12

Вчені змогли за допомогою Wi-Fi побачити людей крізь стіни

20 Січня 2023 06:47
Дослідники з Університету Карнегі-Меллона створили метод, за допомогою якого можна побачити об’ємну людську фігуру та рух людей за стінами приміщень.

Це відбувається за допомогою роутерів Wi-Fi, повідомляє Vice.

У своїй роботі вчені використали систему DensePose. Вона промальовує людей згідно з маркерами за фотографією.

Тепер фахівці впровадили у свій метод нейронну мережу, яка зіставляє дані від сигналів Wi-Fi, відправлених та отриманих маршрутизаторами, з координатами людини.

«Сигнали Wi-Fi відмінно підходять як заміна звичним RGB-камерам, якщо необхідно промалювати або виявити людей, які перебувають за перешкодами. Крім перешкод, їхній метод допомагає і при поганому освітленні. Здавалося б, подібне відкриття ставить в черговий раз під удар приватність людей. Але розробка повинна допомогти у впровадженні моніторингових систем для спостереження за самопочуттям літніх людей або просто для виявлення підозрілої поведінки на території, що охороняється», – зазначили автори дослідження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus