USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.90
  • PLN 9.65 9.85

Вето Романюка не подолали

7 Грудня 2011 11:13
Депутати Луцької міської ради не подолали вето мера Миколи Романюка щодо дострокової відставки парламенту і Президента.

Про це стало відомо 7 грудня під час засідання сесії міськради.

Під час першого пленарного засідання 16-тої сесії Луцької міської ради 30 листопада депутати підтримали рішення щодо дострокового припинення повноважень Президента України Віктора Януковича та Верховної Ради України.

Згодом, 2 грудня, Луцький міський голова Микола Романюк заветував це рішення. Таким чином, вказане розпорядження градоначальника автоматично внесло питання на повторний розгляд міськради.

Так, під час третього пленарного засідання 7 грудня депутати спробували подолати вето мера.

Питання викликало чимало суперечок. Представник фракції «Батьківщини» Андрій Осіпов з самого початку запропонував перенести розгляд питання про вето мера. «Щоб не сваритися і не казати поганих речей одне одному в такий день – День місцевого самоврядування», - пояснив Осіпов.

Проте депутати не підтримали ініціативу колеги.

Коли обранці громади хотіли задати Романюку питання з приводу його рішення, він відповів: «У нас не вечір запитань-відповідей». Романюк надав слово начальнику юридичного відділу міськради Марині Мартіросян. Вона в свою чергу пояснила, що розпорядження мера є легітимним. А автор тексту звернення – секретар міськради Григорій Пустовіт, за її словами, дотримався вимог законодавства. Мовляв, він порушив процедуру подання, не написав пояснювальної записки, не подав питання вчасно до розгляду. Отож, питання не пройшло розгляду в комісіях.

Натомість «регіоналка» Тетяна Дементьєва запропонувала припинити «політиканство». «Ця заява – суб’єктивна думка певної кількості людей», - висловилась вона про звернення до Президента.

Депутат від «Фронту змін» Павло Данильчук висловив думку про те, що мовчати не можна. «Була хороша пропозиція – перенести розгляд питання. А так, я сьогодні хочу привітати з похоронами місцевого самоврядування. Зараз ми це яскраво спостерігаємо», - заявив Данильчук.

Також він додав, що Партія регіонів хоче перетворити депутатів на «стадо овець, які будуть приходити і голосувати».

Після десятихвилинної перерви депутати продовжили обговорення. Андрій Осіпов озвучив пропозицію депутата міськради Богдана Шиби. Тому закортіло вийняти картки для голосування і таким чином заблокувати систему для електронного голосування «Віче». Адже тоді не буде кворуму і стане неможливим визначити долю звернення.

Отож, деякі обранці громади так і вчинили. Так, серед зареєстрованих 28 депутатів картки залишили 24, тобто сесія стала нелегітимною. Проте присутніх було більше, надійшла навіть пропозиція голосувати підняттям рук.

Частина депутатів із фракцій «Батьківщини», «Свободи» та «Фронту змін» покинули сесійну зал і вийшли до коридору. Однак присутніх у залі виявилося достатньо для того, аби провести голосування. Так, за подолання вето висловилися лише 5 обранців громади із потрібних щонайменше 34-х. Отож, вето так і не подолали.

Нагадаємо, що текст звернення до Президента Януковича запропонував секретар ради Григорій Пустовіт. У листі Президента просять піти з посади. Мовляв, в Україні складна економічна та соціальна ситуація, з якою команда глави держави не може впоратися. Також у проекті рішення закликалося і до проведення дочасних парламентських виборів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Олесь Показати IP 7 Грудня 2011 11:33
Пустовіт просто пусте місце, як і всі інші псевдовишиваночники...
Антоніна Показати IP 7 Грудня 2011 11:42
Цілком підтримую наших депутатів, в час, коли "в Україні складна економічна та соціальна ситуація" і проходитиме Євро-2012, на яке кинули безліч грошей, слід ще провести вибори. Я вже бачу процвітання з усіх боків одразу після цього.
*** Показати IP 7 Грудня 2011 15:08
займаються чим небудь, аби нічого не робити. люди чекають по півроку вирішення питань по дозволах, землі, будівництву - а вони міфічні звернення приймають і носться з ними, як дурень з писаною торбою. ну що те звернення вирішить? так трясуться, ніби після їх голосування президент піде на пенсію а ВР саморозпуститься))) треба громаді писати звернення до суду, щоб зобов*язав цих телепнів пройти психіатричну експертизу.
Лучанин до *** Показати IP 7 Грудня 2011 22:53
110%!
Голос з WC Показати IP 7 Грудня 2011 22:16
Отака вона опозиція. Ії безхребетність, тупість і зашуганість викликає відразу й огиду.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus