USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Перевізники Луцька подали завищені дані

21 Лютого 2017 10:38
4 гривні – адекватна ціна за проїзд одного пасажира у маршрутках, вважають у Луцькій міській раді. Позицію Антимонопольного комітету, що вартість має становити не більше 3,5 гривні, називають необґрунтованою, а вимоги перевізників зробити проїзд по 5 гривень – завищеними.

Про це стало відомо під час оперативної наради у Луцькій міській раді 21 лютого.

Нагадаємо, 20 лютого відбулося громадське обговорення підвищення вартості проїду в маршрутках. Після бурхливого і емоційного обговорення стало відомо, що проект рішення щодо підняття тарифу до 4 гривень виноситимуть на розгляд виконкому під час найближчого засідання. Вартість проїзду для дітей становитиме надалі 1 гривню.

Заступник міського голови Сергій Григоренко переконує: рішення про підняття ціни «обґрунтоване і не популістське». Мовляв, відповідно до підрахунків, зроблених міськрадою, собівартість одного маршруту коливається від 2,25 до 4,3. Причому, менше 3 гривень лише на одному маршруті. Решта – вище 3.

А ось підрахунки, які надали перевізники, обґрунтовуючи проїзд по 5 гривень, називають завищеними. Щоправда, з позицією міської ради дисонує заява Антимонопольного комітету, відповідно до якої, вартість проїзду в місті має бути не більше 3,5 гривні.

«Це особиста позиція пана Лугового (Сергій Луговий - в.о. голови Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, - ред.), але в нас підвищення вартості проїзду обґрунтоване розрахунками», - запевняє посадовець.

Однак, для того, аби лучани отримали спільну позицію, пропонується до засідання виконкому зустрітися ще раз з представниками АМКУ.

Варто додати, у той час, коли перевізники з боєм добиваються підвищення вартості проїзду, в мешканців міста є чимало нарікань на якість перевезень. Пересічні лучани часто скаржаться на поведінку водіїв, недотримання ними графіків руху, холод в транспорті та якість перевезень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 33
Народна довіра Показати IP 21 Лютого 2017 10:47
Конотоп !!!
Богдан Показати IP 21 Лютого 2017 10:50
Брэд. Не повинні підвищувати ціну за проїзд!!!!!!!!!!!!!!!!! Це не влада а ад!!!!!!!!!! Люди давайте боротись за свої права. А то громада працює на людей чи люди на громаду?????????????
лучани до Богдан Показати IP 21 Лютого 2017 11:19
Яке відношення ціна товару чи послуги має до прав? Підходить ціна купуєш, не підходить не купуєш. Якщо кількість пасажирів буде зменшуватися, то і ціна падатиме.
лучанин до лучани Показати IP 21 Лютого 2017 14:10
Відповідно до логіки перевізників, ціна буде тільки збільшуватись бо стане ще не рентабельніше працювати (просто відповідь до вашого коментаря)
Анонім до Богдан Показати IP 21 Лютого 2017 11:57
Де можна знайти розрахунок ціни 4 гривні???
123 до Анонім Показати IP 22 Лютого 2017 08:44
Як де, в кармані Григоренка!!!! Сумніваюсь що він покаже які там розрахунки!!!! От для цих карманів ми і платитимемо за проїзд 4грн, бо щоб перевізникові отримати дозвіл на певний маршрут, потрібно поповнити ці кармани!!!! А чиїм то буде коштом????
Житель Лучеська Показати IP 21 Лютого 2017 11:03
Розрахунки - то нічого, популізм усе! Чиновники та депутати краще за жителів знають як зробити всім добре. Встигайте тільки лапшу з вух знімати.
Коля Показати IP 21 Лютого 2017 11:12
Ганьба владі яка на людей начхала? Сам Рохенко колишній Міністр соціальної політики сказав що чиновники які збільшують вартість проїзду -падонки!
Анонім Показати IP 21 Лютого 2017 11:19
Григоренко, звідки у тебе розрахунки? Перевізники принесли? А скільки тобі занесли?
Ігор Показати IP 21 Лютого 2017 11:26
Вибори не за горами. Піднімуть ціни, залишаться без крісел.
D))) Показати IP 21 Лютого 2017 11:27
Хтось вперто не хоче оприлюднювати статистики та системи розрахунків. Здавалося б в такому питанні, депутати повинні бути першими на стороні громади, а не антимонопольний комітет. Не видно, не чути обранців. Вони тільки там де піар та інтриги. Робіть висновки за кого проголосували.
Анонім до D))) Показати IP 21 Лютого 2017 12:42
бо ригуненку перевізники занесли, а в антимонополь - ні
пасажир Показати IP 21 Лютого 2017 11:29
5 гривень заявляли для того, щоб дали 4. Примітивна двохходівка за участю бариги Григоренка та інших бариг з міськради. Де реальний облік пасажирів, де електронні квитки, де облік простих квитків? Якого ХРа я щоранку їду з ЛПЗ в напханому "по самі вінця" скотовозі, який, чомусь зоветься МАРШРУТНЕ (!?) ТАКСІ (!?)? У місті немає влади - є банда бариг, яка захопила владу в місті, яка не має нічого спільного з інтересами лучан.
свг Показати IP 21 Лютого 2017 11:35
поки в мерії безвладдя гребем відкати. нехай хоть один перевізник надасть данні про кількість перевезених пасажирів за один день.таксу для водіїв встановили а ті і раді старатися.
АС Показати IP 21 Лютого 2017 11:55
Бізнес перевізників - отримати чим на довший час "за допомогою" друзів-чиновників-політиків побільше маршрутів на свої автобуси-зламки. І щоб надалі мати максимальні прибутки - ціну найбільш можливо високу та побільше пасажирів в салон. Витрати знизити де тільки можна, зав'язавши їх на мотивації водіїв-шумахерів (звідси часті ремонти через манеру їзди, бадяжне пальне і дешеві запчастини, відсутність прибирання та обігріву салону, невиїзд на рейс коли мало пасажирів, висадка людей без доїзду до останнього пункту маршруту).Постійне бажання збільшити прибутки та відсутність контролю зі сторони влади дозволяє перевізникам піднімати питаня із збільшення плати. Без будь-яких економічних розрахунків міськрада організовує "обговорення" підвищення ціни до 5 гривень. Відсутність аргументованих розрахунків з елементарними цифрами та супротив громади, змушують чиновників зробити паузу та піти на маневр.Згодом пропонується вартість 4грн., яку хочуть підкріпити лише словами на основі ніби-то проведених досліджень пасажиропотоку, результати не оприлюднюються. Потрібних і аргументованих цифр як не було так і немає. Слідуючоа фікція. Для створення переконливості відстоювання інтересів громади, залучають представників громадськості.Навіть в ситуації коли про необгрунтованість ціни заявляють в Антимонопольному комітеті, чиновники без оприлюднення базових цифр, продовжують наполягати на підвищенні. Поки не буде здійснено повномасштабного об'єктивного моніторингу пасажиропотоку з оприлюдненням конкретних цифр та проведених на їх основі розрахунків по кожному з маршрутів ніякого розгляду подібних питань не може бути!
Peppa до АС Показати IP 21 Лютого 2017 20:44
Пропоную куплені валідатори на один місяць поставити у маршрутки. Таким чином вдасться порахувати усіх пасажирів, а вже тоді легко вирахувати собівартість поїздки у маршрутці. А то маршрутчики щось собі порахували, а на чому базуються ті розрахунки нам не показують і не покажуть, бо показати нічого. Будь-який економіст чи бухгалтер посміється з тої "математики". Ви спробуйте 47 поїхати вранці до лікарні, там їде 60 пасажирів, а норматив значно менший (здається 40 осіб) і це все осідає в кишенях маршрутника. А білети? Зробіть квитки документами суворої звітності, а не папірцями, що валяються для відмазки біля водія. Шановні столоначальники, добре ви знаєте, що потрібно робити, тільки якась сила вам заважає.
безпартійний Показати IP 21 Лютого 2017 11:59
Блд! Лучанам потрібно оголосити бойкот цим баригам, а якщо не буде чим їздити на роботу - оголосити загальноміський страйк! Задрали вже безсоромні бариги. Де срні партії "захисники українців"? Де БЮТ, Швабода та інші ? Якого Х мовчать? - Бо в долі і ділять відкати?
WWW до безпартійний Показати IP 21 Лютого 2017 12:26
Фракції та кількість депутатів: Солідарність- 7; Батьківщина-4; Свобода -5; Народний контроль -3; Самопоміч -4; Ляшко -3; Укроп-15 !!! Питання ще є?
Анонім до безпартійний Показати IP 21 Лютого 2017 14:32
Вірно! Пару днів люди пішки походять - і 3м грн будуть тішитись. Особисто я тепер хожу по 20-30 хв пішки - і користі з цього тьма, а не "пролетіти" свою зупинку за свої ж гроші, чи з бидло-водієм дискутувати.
33-й Показати IP 21 Лютого 2017 12:06
"А ось підрахунки, які надали перевізники, обґрунтовуючи проїзд по 5 гривень, називають завищеними. " ...... Правильніше було б назвати "подали неправдиві дані з метою обману, задля отримання матеріальної вигоди за рахунок громади міста".
Олександр Показати IP 21 Лютого 2017 12:26
Більше за таку владу яка зараз в кріслах закликаю не голосувати!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Геть з крісел якщо не вмієте чесно керувати ! якщо не вмієте піднімати рівень життя людей а тільки забираете останні копійки! Ганьба вам.
Анонім Показати IP 21 Лютого 2017 12:44
це яким сопособом визначали достовірність розрахунків ? сумою занесеного відкату ?
просто громадянин до Анонім Показати IP 21 Лютого 2017 21:45
Цікаво,чому ніхто не піднімає гвалту,що підняли податки в 2 рази,чому не обзивають шахраями тих,хто піднімає ціну на ліки,хліб та цукор?Чому Антимонопольний комітет не перевірить захмарних цін на пальне та запчастини сумнівної якості ?
Анонім до просто громадянин Показати IP 22 Лютого 2017 10:03
1. тому що перевезення пасажирів у місті є соціальною послугою. 2. формування цін на цукор, хліб, ліки є прозорим, тому що у субєктах господарювання ведеться належний бухгалтерський облік, великі виробники здійснюють розрахунки у безготівковій формі, що дозволяє контролювати їх доходи. перевізники - це шарашкіні контори, де все іде чорним налом. єдине , що податкова заставляє показувати мінімальну зарплату водіїв. а треба було б провести аудиторські перевірки майна власників фірм і вияснити, як це вони умудряються при заявленій повальній збитковості купувати дороге майно.
Уа Показати IP 21 Лютого 2017 13:27
Це не гасла хто більший патріот викрикувати. Не вишиванкою купленою за відкати хвалитись. Не прибуткові " тєми рєшати"Тут роботу в інтересах жителів робити потрібно.
ххх Показати IP 21 Лютого 2017 14:04
підрахунок на 4грн,це щоб тролейбус зробити 3 грн
Іван Показати IP 21 Лютого 2017 15:48
Ні таким платам . Якби в Міській раді сиділи розумні чиновники вони б взяли інших перевізників наприклад з сусідніх областей і вони готові їздити за 3 грн . Логіка- зараз більше пересяде на тролейбус або ж пішки а вийде те ж саме що усіб їздили за 3 грн і людям було б зручно і всім. А так маємо те що маємо. І до речі щановна владисько міська - а послуги будуть кращі у наших перевізників???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Будуть чемніші уважніші врівноважені ??????? І чистіші маршрутки?????????????????
Лол Показати IP 21 Лютого 2017 16:00
Мда.. Куплю заз 968м
Анонім Показати IP 21 Лютого 2017 17:03
Да, маршрутки, смердючі, аж тошнить. Біля водіямасло розлите, водій таке враження що тільки що "виліз" з під низу автобуса. Одяг як в бомжа, голова не причесана. Жах!!!! Це марштур №25. Причому всі. Цікаво хто власник????
вовк Показати IP 21 Лютого 2017 17:42
ГРИГАРЕНКА П*Д*НОК
Катя Показати IP 21 Лютого 2017 21:35
Скажіть мені будь ласка чого піднімати ціну на проїзд???? Коли водії не адекватні!!!! Сьогодні їхала на маршутці 23 і водій придавив дверима дитину!! Якби не жінка яка сиділа в салоні в не побачила це то вже дитини і не було б!!!! І ще він почав матами крити всіх !!! Бо йому не сподобалось те що йому почали говорити!!! Головне сам стоїть на зупинці і бачить шо дитина заходить і він закриває двері!!!!! Ви спочатку розберіться з водіями!!! Які не вміють спілкуватись з людьми!!! І не вміє їздити!!!! Понабирають по оголошеню всіх хворих і вони возять людей!!!!
так-так до Іван Показати IP 22 Лютого 2017 17:17
Треба запросити перевізників з Київа ,Дніпра .Херсона ,там ціна за проїзд в місті від 5-ти до 8 грн. Будете задоволені.!
Анонімус Показати IP 22 Лютого 2017 20:02
Повилазили політики - популісти які на чужому горбу хочуть до корита дорватися,а для цього потрібно знищити весь міський транспорт низькими тарифами,та підняти свій рейтинг.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus