USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Від Волині до Херсонщини: Олександр Шевченко впевнено лідирує у президентських праймеріз УКРОПу

31 Жовтня 2018 07:00
Принципи виборчої програми нардепа, учасника президентських праймеріз УКРОПу Олександра Шевченка, яка передбачає побудову країни гідності і правди, здобули підтримку вже у 14 регіонах країни від Волині та Рівненщини до Одещини та Херсонщини.

Про це свідчать результати президентських праймеріз УКРОПу, що стартувавши на Волині, відбулися вже у понад десяти областях.

Нагадаємо, УКРОП першим серед політичних партій в Україні розпочав процедуру праймеріз. Кандидата в президенти оберуть шляхом відкритого публічного голосування. Праймеріз – звична практика для багатьох демократичних країн світу. Їх широко застосовують, зокрема, у США, Великій Британії, Ізраїлі, Іспанії, а віднедавна ще й в Італії та Франції.

Олександр Шевченко став офіційним претендентом у кандидати на пост Президента України від «Українського об’єднання патріотів» у квітні.

«Моя програма, у яку я вірю, – це програма «Україна – країна гідності та правди». Питання гідності держави у світі, гідності громадянина у державі, питання правди і справедливості охоплюють все», – заявив тоді нардеп.

На переконання укропівця, держава потребує реальних змін. Для цього до влади повинні прийти нові люди: «Нам треба абсолютну більшість політиків, людей системи, які мислять корупційними принципами, які були останні 20 років почергово то у владі, то в опозиції, відправити на політичну пенсію – комусь з них подякувати, а когось попросити розповісти про свої багатомільйонні статки при зарплаті чиновника, депутата, міністра, слідчого чи судді».

Про початок президентських праймеріз в УКРОПі оголосили на черговому з’їзді партії, 3 березня. Після завершення реєстрації претенденти мали п’ять місяців на презентацію власних програм у регіонах.

Фінальну частину праймеріз розпочали наприкінці вересня: учасники президентських праймеріз Олександр Шевченко, очільниця Солом’янської районної організації УКРОПу Ірина Головатенко та заступниця голови Комісії партійного контролю Оксана Тунік-Фриз вирушили у масштабний тур регіонами України. З 28 вересня до 18 листопада щоп’ятниці, щосуботи та щонеділі вони проводять зустрічі з укропівцями та прихильниками партії в обласних центрах країни, загалом у 24 містах.

Після спілкування з претендентами присутні члени партії, які є учасниками загальних зборів, голосують за одного з учасників. Таким чином кожна область обирає свого фаворита. Остаточні результати праймеріз стануть відомі під час великого з'їзду УКРОПу, який відбудеться у Києві 5 грудня.
Наразі, за станом на кінець жовтня, беззаперечним фаворитом праймеріз є Олександр Шевченко.

Фінальний етап праймеріз розпочали з Волині. У Луцьку понад 800 партійців з усієї Волині обирали з-поміж трьох учасників праймеріз. Абсолютну більшість голосів здобув Олександр Шевченко.

Відомий письменник, член комісії партійного контролю партії УКРОП Василь Шкляр зазначав, що черговий етап праймеріз є новим етапом боротьби за Україну. Він зізнався, що у різних регіонах під час зустрічей з читачами люди запитують його – «Кого обирати, де ті нові обличчя?». Це питання пульсує і болить по всій Україні.

«Ще одного президентства Петра Порошенка та ручного парламенту, який він хоче мати, країна може не пережити. Партія УКРОП має зробити все, щоб такого не допустити, ми маємо сповна скористатися шансом, який нам випав і, заручившись підтримкою мільйонів українців, піднімати Україну з колін», - відзначив тоді нардеп Тарас Батенко.

«Дякую за те, що ми сьогодні не Московія, діям Ігоря Коломойського в Дніпропетровську, Ігоря Палиці в Одесі й діям безлічі патріотів, які тоді, в період війни, і зараз захищають нашу чудову країну. Закатаймо рукави й робімо нашу країну тією, в якій хотілося б жити українцям, куди хотілося б повернутися 20 мільйонам співгромадян, які зараз живуть закордоном», – звертався до волинян Олександр Шевченко.
Говорячи про зовнішню політику, Олександр Шевченко відзначав, що кожен політик, у тому числі президент, повинен нести відповідальність за свої обіцянки. Він не хотів би, аби майбутній президент закінчив як попередні, нікчемно і ганебно. Найбільшим досягненням президента у зовнішній політиці повинно бути не фото з пані Трамп.

Президент повинен бути людиною, яка забезпечує безпеку та законність для усіх громадян. Він не повинен бути на підтанцьовках в Америки, Європи чи Росії, потрібно збудувати власну країну гідності і правди, де головним буде громадянин. Важливою, з його слів, є абсолютна блокада відносин із Росією. Потрібно також ламати корупційну систему на Банковій. Олександр Шевченко переконаний, що на виборах у 2019 році українці отримають свого Вашингтона.
Олександр Шевченко наголошував, що питання завершення війни є пріоритетним і тому відбудеться переїзд адміністрації президента у військовий офіс в Дніпрі, адже це місто захистило країну. Немає нічого більш суспільно важливого, ніж завершення війни. Претендент пообіцяв потужну лінію розмежування з Росією, припинення будь-яких гуманітарних та економічних стосунків з цією країною, а щоби війна не повторилася, будівництво сильної економіки та сильної армії.

Олександр Шевченко переконаний, що найважливішим є рівень розвитку підприємницької діяльності та інвестиційного клімату. Потрібно збудувати середовище, де будь-яка успішна людина захоче продовжити свій успіх, розширюючи підприємство. Потрібні доступні кредити на житло та кредити для підприємців, щоб у країні хотіли жити.

Президент, на його думку, повинен зробити так, аби парламент займався своєю роботою, а президентська вертикаль забезпечила недоторканість кордонів, безпеку та незалежний суд, незалежну журналістику, на яку не будуть тиснути політичні діячі. Якщо вдасться збудувати ці базові підвалини демократії, ми зведемо країну гідності і правди, з якої ніхто не хотітиме виїжджати.

«Ті, хто прийшли до політики, аби грабувати народ, це бізнесмени від політики, не треба їх плутати з успішними людьми, які є підприємцями, які чесно працюють, створюють багато робочих місць і платять податки.

Я би хотів, щоби кожен громадянин був успішним у своїй країні, щоби він заробляв достатньо великі гроші. Мінімум 500-700 доларів на місяць. А пенсіонери щоб мали пенсію в 300-400 доларів. Я впевнений, що ми зможемо швидко цього досягнути. Варто лиш припинити грабунок людей. Наразі ж ані підприємці, ані влада не створили умов для достойного рівня життя. Коли людина працює у когось на підприємстві, отримує маленьку зарплату, у неї страшна ненависть до того, хто дає їй роботу. Такого не повинно бути, людина має отримувати таку зарплату чи пенсію, з якими почуватиме себе вільною», - зауважив він в інтерв’ю на телеканалі «Аверс» у Луцьку.

Згодом Олександра Шевченка обрали переможцем президентських праймеріз на Рівненщині. У Рівному нардеп наголошував: «Після чергових виборів до влади в Україні повинні прийти нові люди, які зупинять розкрадання країни: «Ті, хто крали, ті грабуватимуть завжди. Я говорю про людей, які колись засунули свої руки у чужі кишені й дотепер обкрадають українське суспільство. Така влада нам не потрібна. Вона втратила довіру суспільства та світу».
Наступним регіоном стала Тернопільщина, де більшість делегатів конференції обласної організації УКРОПу підтримали Олександра Шевченка. У Тернополі він зазначав: головне покликання Президента – забезпечення прав і свобод громадян.

Серед них, окрім іншого, і право на гідне життя: «Що повинен робити Президент? Він має забезпечити права і свободи наших громадян. Я думаю, що кожен громадянин має право жити заможно у нашій країні. Коли громадянин має право отримати соціальний захист у вигляді високих пенсій, доступної медицини, абсолютно безкоштовної освіти».
Наступними кандидатуру Олександра Шевченка підтримали на Львівщині, в Івано-Франківській області та на Закарпатті.

«З радянських часів зберігся пережиток, що людина – ніхто, і вона не цінується. Людину використовують як гарматне м'ясо. Я хотів би, щоб ми збудували країну, у якій кожна людина почуватиметься у безпеці і знатиме: що б не трапилося, де б вона не опинилася – держава допоможе їй», – відзначав Олександр Шевченко у Львові.

Під час наступних зустрічей у рамках праймеріз кандидати відвідали Хмельниччину, Вінниччину, Буковину, Кіровоградщину, Запорізьку область та Одещину. У цих регіонах також впевнену перемогу здобував Олександр Шевченко.
Водночас проведення праймеріз у Дніпрі довелося перенести з 20 жовтня на 11 листопада, тому що Дніпропетровська обласна рада на чолі з Глібом Пригуновим, членом партії Блок Петра Порошенка «Солідарність», відмовила УКРОПу в оренді приміщення для зустрічі. Саме вона мала погодити договір, що був укладений між центральним офісом партії та театром у Дніпрі. У партії УКРОП стверджують, що політичний тиск організував народний депутат з найближчого оточення президента.

Отже, праймеріз вирішили перенести на 11 листопада, а владу попередили, що Дніпро – це місто, де зародився УКРОП. Саме Дніпро став стіною на шляху російської агресії та не пустив її вглиб України. Тому блокування віча УКРОПу у Дніпрі розцінюють як чергове свідчення того, що влада боїться патріотів більше, ніж Путіна, і своїми руками підігріває реванш прокремлівських сил. Якщо знову приміщення у місті будуть закриті для УКРОПу, тисячі прихильників партії готові зібратися просто на центральній площі міста.

«Моя мати 40 років працювала вчителем і зараз має пенсію 1500 гривень. Чи погоджуюся я з тим, аби вона жила за таку жебрацьку пенсію? Чи погоджуюсь, щоб так жили ви? Звичайно, що ні! Тому, дивлячись вам в очі, говорю – цього разу з вибором президента ви не помилитеся», - Олександр Шевченко щиро відповів на крик відчаю шкільного вчителя під час внутрішньопартійних перегонів у Херсоні. Вчитель зазначив, що протягом 20 років працює у школі і розповідає про двох великих Шевченків – Тараса та Андрія. Він зауважив, що має надію, що за 6-7 років розповідатиме про трьох великих Шевченків, третім з яких буде Олександр.
Чотирнадцятим поспіль регіоном, де перемогу у праймеріз здобув Олександр Шевченко, 28 жовтня стала Миколаївщина. Спілкуючись з місцевими жителями, він відзначав, що наступний президент має налагодити роботу правоохоронних органів і повернути у державний бюджет всі награбовані можновладцями за часи незалежності гроші.

«Усі ті, хто 27 років був при владі, просто не хочуть або не вміють виконувати свою роботу. Скоріше за все, вони сприймають її як можливість пограбувати український народ. Правоохоронна система – це наш захист, але влада перетворила її на інструмент тиску. Головна мета нового президента – відновити справедливість і забезпечити права та свободи кожного громадянина», – заявив Олександр Шевченко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Andrew Показати IP 31 Жовтня 2018 10:23
Ну, шо... будемо підтримувати Шевченка а виборах?
К.лучанин до Andrew Показати IP 31 Жовтня 2018 15:49
ЗВИЧАЙНО, що будемо!!!! Йому бути ПРЕЗИДЕНТОМ !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus