USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Відмовившись від МЖК на користь ОСББ, лучани змогли відремонтувати будинок

29 Серпня 2016 18:19
У мешканців луцького будинку, що на вулиці Соборності, 4, – нова покрівля даху. Це стало можливо за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». 12 квітня цього року люди створили ОСББ та вже відчули його переваги.

Про це повідомили у прес-службі Фонду.

Будинку, що на вулиці Соборності, 4, – вже 27 років. Весь цей час споруда перебувала на балансі МЖК. Він і стежив за її технічним станом. Люди обурені, що за стільки років в будинку мало що зробили. Проблемним питанням для лучан була покрівля даху. Вже 16 років помешкання людей, які жили на 9-му поверсі, заливало. Неодноразово за допомогою вони зверталися до керівництва МЖК, однак кожного разу відповідь була одна й та сама.

«Коли приходили в МЖК, нам говорили, що грошей на ремонт покрівлі немає. 16 років ми чекали змін, але не дочекалися. Весь цей час, коли протікала стеля, ми підставляли миски, відра. У негоду навіть не хотіли йти додому, все повторювалося знову, і знову», – пригадує непрості часи мешканка будинку Ольга Гончарук.

Люди ініціювали створити об’єднання співвласників багатоквартирних будинків та самостійно займатися фінансовими й ремонтними роботам. Потрібну інформацію про ОСББ громаді надали в Офісі розвитку кварталу. Працівники розповіли про покращення, які чекають об’єднання, провели навчання та допомогли підготувати потрібні документи для його реєстрації.
«В Офісі розвитку кварталу нам дуже допомогли, розпочинаючи з підготовки документів і закінчуючи кінцевим результатом – покрівлею даху. Приємно було і те, що люди активно підключилися, вони зрозуміли важливість проблеми та одразу ж почали збирати кошти. Четверта частина даху зроблена за гроші мешканців будинку, іншу частину профінансував Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», – розповідає голова ОСББ «Соборності, 4» Володимир Климюк.
Проблема будинку об’єднала всіх його мешканців. Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» виділив кошти на потрібний матеріал, а активна громада самотужки облаштовувала дах.

«Дякуємо Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» за те, що він не лише говорить, а діє. Люди самі не в силах забезпечити таке фінансове навантаження. Робота влади малопомітна для простих людей. Потрібно всім міністрам, депутатам спуститися на землю та побачити проблеми громади», – розповідає мешканка будинку Валентина.

Наразі у новоствореному ОСББ замінили 40 кранів, для того, щоб можна було розпочати роботи у підвалі. У під’їздах облаштовані енергозберігаючі лампочки. Ліфтові лічильники замінили на нові. Попереду - заміна вентилів на холодну воду та накриття ліфтової 5-го та 4-го під’їздів. Тепер людям не потрібно просити, аби за їхні ж кошти зробили ремонт у будинку. Зараз вони самостійно ведуть облік фінансів, потрібних документів та вирішують, що потрібно покращити у будинку. Це ще один яскравий приклад того, що тільки разом нам вдасться будувати нову країну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
До Яковича Показати IP 29 Серпня 2016 18:43
Молодці!!!! Активно все зроблено і на совість.. Активності і наполегливості у вирішенні всіх питань Яковичу не позичачати,він всім сам їх може позичити і за "дякую",
цензор Показати IP 29 Серпня 2016 19:19
Створюють осбб лише злодюгани
777 Показати IP 30 Серпня 2016 15:06
А в насголова ОСББ Давидюк Г.Г.шахрай і злодій.
Лучанка до 777 Показати IP 30 Серпня 2016 15:35
Хто має сумніви,нехай запитає мешканців вул.Перемоги і Володимирської.
лучанка Показати IP 30 Серпня 2016 15:34
ОСББ-лапша на вуха лучанам!
Анонім до лучанка Показати IP 31 Серпня 2016 00:45
Цьому сприяе фонд?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus