USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Відповідальність за багатотисячні борги із зарплатні - штраф 240 гривень?

26 Березня 2009 11:10
Заступник Луцького міського голови Петро Гоцалюк звітувався під час засідання обласної комісії з питань забезпечення своєчасності погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
Заступника голови Волинської ОДА Василя Байцим оприлюднив оперативну інформацію щодо заборгованості із виплати заробітної плати в області. Ця сума становить 11,4 мільйона гривень. Загальна заборгованість по Луцьку – 6,34 мільйона гривень.
Заступник Луцького міського голови Петро Гоцалюк зазначив, що 28,8% із заборгованості в облцентрі припадає на комунальні підприємства. Серед найбільш проблемних – Луцьке підприємство електротранспорту. Туди субвенція з Держбюджету для компенсації за пільгові перевезення надходить неритмічно. І це становить головну проблему, адже основний обсяг відповідних коштів надійде лише в останніх місяцях 2009-го.
На 29 підприємствах обласного центру Волині розроблені графіки погашення заборгованості з зарплатні, - зазначив пан Гоцалюк. Він пояснив причини виникнення заборгованості на низці луцьких підприємств.
Що ж до «Луцького картонно-руберойдового комбінату», то там борги із зарплати становлять понад 800 тисяч гривень. Василь Байцим запропонував повторно передати матеріали до прокуратуру щодо цього підприємства, оскільки попередню кримінальну справу закрили. За словами пана Байцима, директор ЛКРК за борги із зарплатні поніс лише адміністративну відповідальність – штраф обсягом трохи більше, ніж 240 гривень. Члени комісії погодились ще раз передати матеріали до прокуратури.
Заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області Андрій Романчук розповів присутнім про стан виплат до Пенсійного фонду на ТзОВ «Ковельський житлово-будівельний комбінат». Наразі обсяг заборгованості на підприємстві - 139 тисяч гривень. Ця цифра включає як власне борги по пенсійних внесках, так і виплати штрафних санкцій та пені.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus