USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Віталій Заремба: «Молочне» питання не вирішилось

21 Серпня 2008 17:33
Перший заступник голови Волинської ОДА Віталій Заремба у ексклюзивному коментарі «Волинським Новинам» розповів про те, що проблема низьких закупівельних цін на молоко на Волині не вирішилася. Про це 21 серпня інформує репортер «Волинських Новин».
За словами пана Заремби, попри проведену нараду, де були присутні представники влади, переробників і виробників молока, справа практично не зрушилась з місця і те, що ставилося за мету, не було досягнуто. Адже Меморандум, згідно з яким мінімальна ціна за літр молока встановлювалася на рівні 1 гривні 30 копійок, сторона молокопереробних підприємств відмовилась підписати. Як зазначив Віталій Заремба, вони це пояснюють тим, що «бізнес дозволяє це робити», тобто встановлювати довільні ціни.
Проте зараз у деяких районах вартість молока, яке закупляється, – від 1,30 до 1,50 гривні за 1 літр, але це перший заступник губернатора Волині пояснив швидше конкуренцією між самими молокопереробниками.
Кризову ситуацію, на думку пана Заремби, поглибить і той факт, що Росія віднедавна відмовилася закуповувати сухе молоко від практично всіх українських комерційних структур, що працюють у молочної галузі. «Сухими» з цієї ситуації вийшли лише 9 підприємств, серед яких – жодного волинського.
Віталій Заремба схиляється до підтримки думки експертів, що таке різке і неочікуване рішення з боку Російської Федерації, найочевидніше, зумовлене політичними причинами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 21 Серпня 2008 22:26
Молоко дешевше за мінералку... нонсенс

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus