USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Військові 51 бригади «не визнають» нове керівництво

26 Травня 2014 10:23
У 51-й бригаді вкрай незадоволені відстороненням комбрига Володимира Яцківа і призначенням нового тимчасового командувача. Коли командувач Сухопутних військ України генерал-лейтенант А.С.Пушняков представив солдатам і офіцерам виконувача обов'язків командира бригади, ті зустріли новину "у штики".

Хлопці обступили генерала, обурювались, навіть намагались його пошарпати, розбили йому телефон, - пише Нововолинськ діловий.

«Нам привелося мати коротку розмову із генералом Пушняковим та його колегою Размазніним. За 5 хвилин знайомства перший викликав однозначну огиду в мене особисто. Було бажання навіть послати цього хамуватого "командира"! — зізнається активіст Роман Мартинюк, який разом із Костянтином Зінкевичем координує цивільну допомогу 51-й бригаді. — Стільки крові й горя, а у повідінці і поглядах генералів — ані жалю, ні розкаяння. Вони вирішили зробити комбрига Яцківа крайнім у цьому горі. Та ми їх попередили, що не дай Боже!»

Активіст вважає, що толку від генеральських перевірок небагато: «Із кожним прильотом генералів військові рівняють техніку все рівніше і рівніше! І більше нічого. А ще кричать на всіх не своїм голосом: стій там, іди тут!»

Прилетить генерал голубим вертольотом і безплатно покаже "кіно"...

Про надмірну увагу чиновних перевіряльників до шикування техніки і про їхню цілковиту байдужість до реальних, нагальних потреб війська різко заявляв й інший активіст із Володимира-Волинського — Костянтин Зінкевич.

Коли 51-а бригада вирушала на схід, бракувало 900 акумуляторів для колісної техніки — кошти на них збирали всім світом.
Увесь автопарк, із бронетехнікою включно, ремонтували цивільні волонтери. Лише запчастинами люди вклали 300 000 гривень.
А генералітет, мовляв, не вдарив пальцем об палець, аби покращити матеріально-технічне забезпечення механізованої бригади.

За лічені дні до нападу терористів на третій батальйон генерал приїхав у бригаду і влаштував шикування техніки. Змусив 4 рази (!) переставляти сотні автомобілів бригади під лінійку. Замість конче необхідного тренування на побудову блокпостів за всіма інженерними і саперними вимогами солдати й офіцери виконували недолугі накази..., - йдеться в повідомленні.

«То це високе керівництво чи самодурство? І звідки взятись дисципліні, якщо військові на блокпостах не забезпечені навіть водою?», — обурювався активіст.

З Волині везуть мобілізованим усе, навіть ліки — ящиками…

Сьогодні за сприяння того-таки Зінкевича відбувається зустріч волинянок, чиї сини або чоловіки служать у 51-й, із заступником міністра оборони. Делегація жінок уже прибула до столиці.

Вочевидь, на зустрічі в міністерстві йтиметься не лише про про належне забезпечення військовиків життєво необхідним спорядженням, а й про ротацію мобілізованих та повернення бригади в місце постійної дислокації. Такі вимоги висувають волинські жінки під час масових акцій протесту. Наступне перекриття міжнародної траси біля митниці вони запланували на 26 травня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 41
назар Показати IP 26 Травня 2014 10:26
думаю хлопців пора вже додому відправляти. а то вони мобі регочуть -так як президет вже новий порошенко а батьки жінки діти втрачають дітей
Анонім до назар Показати IP 27 Травня 2014 00:02
це дійно правда не дай Бог нікому пережити те , що зараз переживають близьки хлопців які зараз на Сході.
пояснення Показати IP 26 Травня 2014 10:31
Протн, ця ско...на першою отримає статус учасника бойових дій, А ті, хто був на блокпостах - дулю з міслом і осколок в спину. Вигнати з армії без пенсії на мінімалку, щоб дюдей за худобу не вважав.
пояснення Показати IP 26 Травня 2014 10:31
Протн, ця ско...на першою отримає статус учасника бойових дій, А ті, хто був на блокпостах - дулю з міслом і осколок в спину. Вигнати з армії без пенсії на мінімалку, щоб дюдей за худобу не вважав.
Розігнати Показати IP 26 Травня 2014 10:32
нафіг таку "армію" де керують дружини вояків. А усіляких "громадських" захисників переодягти у військову форму та у стрій поставити. Домайданились ми уже до самого краю. Далі уже нікуди. Перед тим як іти у наступ волинський "вояка" має дозвіл дружини одержати. (у письмовій формі мабуть).
Анонім до Розігнати Показати IP 26 Травня 2014 11:59
мені цікаво чи маєте видітей дружину? Чи дбає хтось про них коли чоловік на сході. активістів багато , але чомусь там де вони потрібні їх і близько не видно.
Підтримую до Анонім Показати IP 26 Травня 2014 13:46
Як не жаль, але під час військових дій демократії не місце і має бути диктат командира від сержанта і до генерала по вертикалі, накази мають виконуватися, а не обговорюватися. Так матимуть місце перегиби, і дурні нікому непотрібні смерті, тому що командири теж помиляються, і згадайте історію, якби не жорстка дисципліна і наказ №227 чи виграли б велику вітчизняну.....
Василина до Розігнати Показати IP 26 Травня 2014 12:38
Правильно жінки роблять!!! Бо тільки вони зможуть захистити своїх чоловіків!!!Якщо генерал не дбає за свого солдата, а ставиться до нього зверхньо - хто тримає такого генерала у війську? Та на гілляку Його! це ж ще янека генерал, чому його тримають на службі? Розікрали всю армію, продали все, що можна!!1 Таким генералам треба свиней іти пасти!!!
козак до Василина Показати IP 30 Травня 2014 12:21
внутрішній конфлікт в державі зобовязані вирішувати сбу та мвд крім срочників а інакше за що народ іх кормив десятки років а діюча армія зобовязана захищати рубежі краіни мобілізовані в армію проходять перенавчання на полігонах не більше 45-и суток тільки після введення військового положення в краіні термін мобілізаціі може бути збільшеним конституція украіні генерали брехливі корумповані злодійські шакали чесних справедливих офіцерів попередні слова некасаються давйте будемо мінятися всі адже в житті основне здорвя та мир
Юлія до Розігнати Показати IP 26 Травня 2014 13:28
А ти тут сидиш і строчиш коментарі. Який білий і пушистенький.
555 Показати IP 26 Травня 2014 10:35
будем добиватися хай дають всім хлопцям учасників бойових дій
просто Лучанин до 555 Показати IP 26 Травня 2014 10:47
Шановна редакція та керівництво волинських новин, прошу у вас дати хід справі про надання хлопцям, що знаходяться на сході, учасників бойових дій, та про те, що всі військовослужбовці, що знаходяться на сході не голосували на виборах президента України 2014. Інформація про вибори надійшла до мене з достовірних джерел.
просто Лучанин до просто Лучанин Показати IP 26 Травня 2014 10:50
Відповіді чекаю в коментарях, або на ел. пошту [email protected]
є таке до просто Лучанин Показати IP 26 Травня 2014 10:58
http://www.volynnews.com/news/society/viyskovym-z-volyni-ne-dozvolyly-holosuvaty/
Просто Лучанин до є таке Показати IP 26 Травня 2014 11:24
Читав я цю статтю, під фразою "хід справі" маться на увазі звернення до ЦВК, ОВК, Прокуратури та іньших органів влади, для покарання винних в цьому порушенні прав виборців. Так, як журналістів більш послухають ніж військових на полігоні та їх обурених близьких та знайомих.
Анонім до 555 Показати IP 26 Травня 2014 12:02
повністю з вами згідна.А то про них згадала держава тоді коли більше ніхто не захотів воювати. Всіх хто ухиляється від мобілізації покарати за законом.
Микола до 555 Показати IP 26 Травня 2014 13:04
за що? де бойові дії? де героїчні подвиги. мені соромно що волинян як телят перебили... гірко і соромно. чим вони думали там??? генералам їх життя пох, а вони що без голови???
гнів Показати IP 26 Травня 2014 10:42
Настоящий ідіотизм!!!! Всім миром всім народом - скидатись,та скільки можна!!! Певна річ народ витримає все , бо іхні рідні діти, а генералам що - це ж для них просто служаки, цеж не їх рідні синки! Хватить ділити схід і захід, немає що хлопцям із заходу там роботи!!!!! Їх там сприймають як загарбників , бо вони прийшли на їхню землю!!!! На яку їхню? а чеченці і росіяни значить на своїй? Нехай наші хлопці оберігають і захищають нас тут вдома!!!!!! Краще щоб привезли бодай щось суттеве хлопцям окрім своїх жирних задів у вертольтах!!!!!!!Продажні генерали!!!! ці смерті, ці сльози матерів , жінок, дітей на совісті бездарних командирів і політиків які довели свій народ до цього, пам'ятайте про це поки будите ж и т и!!!!!!!
просто Лучанин до гнів Показати IP 26 Травня 2014 11:04
А де кошти з проданих кортеджів депутатів, чи аукціони провели від 1 грн для тих же депутатів.
Просто Лучанин до гнів Показати IP 26 Травня 2014 11:32
Генерали повинні йти в перших рядах!!!!
800 до Просто Лучанин Показати IP 26 Травня 2014 13:30
Вони і підуть в перших рядах, тільки в черзі за орденами, званнями, квартирами.
До розігнати Показати IP 26 Травня 2014 10:48
А на фіг закони дурні видавати? Тим більше в.о президента ,який немає на це права. Тим більше згідно конституції ніхто не зобов'язаний виконувати злочинний наказ . А наказ про мобілізацію такий і є . Де в конституції є слово президент що самоосунувся ? Як би це не звучало але януковича таки не був правильно усунутий від влади. От і виходить що майдан привів нових брехунів до влади . Треба гнати Турчинова і парубія в три шиї. І домагатися відміни їх дебільних законів про мобілізацію. А то вони конституцією видно одне місце підтирабть.
Філософ Показати IP 26 Травня 2014 11:09
Одні хапуги. Давай вже їм учасника бойових дій. Будемо грабувати і так бідну державу ? Такого гидотства, як було на полігоні в Тучині, навіть в армії батька Махна не було. За цей бардак має хтось відповідати. Командир бригади не міг не знати про ц суцільне пияцтво, відсутність будь-якої дисципліни. Це і дало знати про себе під Волновахою.
Анонім до Філософ Показати IP 26 Травня 2014 11:29
А який взагалі може бути учасник бойових дій? Які пільги? В державі грошей немає, по-перше, а по-друге всі ж туди за ідею йшли, чи не так? А якщо не за ідею, то тоді якого милого пішли туди взагалі? Сафарі по приколу?
просто Лучанин до Анонім Показати IP 26 Травня 2014 11:42
Ви шановний, взагалі знаєте, що таке мобілізація? І яка кримінальна відповідальність за недотримання наказу верховнокомадуючого? кримінальна відповідальність, яка полягає в обмеженні волі на строк до трьох років, кому хочеться відсидіти? Почитайте трішки тут http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D1%96%D0%B9%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B7%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B2%27%D1%8F%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B9
Анонім до просто Лучанин Показати IP 26 Травня 2014 16:16
А Ви, шановний, хоча б Конституцію читали? Хоч колись? Якби хоч почитали те про що пишете, то вам відразу ж стало видно що ця мобілізація є незаконною, т.я. в.о.президента призначений незаконно, бо такого в Конституції немає (ц е вони в лютому 2014 таке ввели, до того ж в незаконний спосіб), так само не може діяти і конституція 2004 року, так як вона має бути затверджена на 2х сесіях. І обмеження волі в такому випадку буде незаконним! Кожен адекватний адвокат виграє це діло! І посилання якщо даєте то давайте не на народну діяльність де кожен може будь-що змінити, а на законодавчі акти, бажано до яких рука хунти ще не дісталася. Я на відміну від вас вмію читати, слухати і розуміти. Перед тим як щось писати чи казати я в першу чергу перевіряю факти. Ви хоч раз таке робили? Ліньки?
Анонім до Анонім Показати IP 26 Травня 2014 11:51
кидай все поїдь там де зараз хлопці наші тоді можеш писати такі коментарі.Мюбілізація продовжується чого сидиш вдома?
Анонім до Анонім Показати IP 26 Травня 2014 16:19
Це не моя війна! Я людина мирна і адекватна. Хочеться адреналіну - вперед!
Анонім до Анонім Показати IP 26 Травня 2014 23:54
З цього потрібно починати , бо хтось захищає державу, а комусь зовсім байдуже, щоб тільки мене не зачипали. Ссі хлопці які зараз на сході теж адекватні та мирні, але їм так не пощастило як вам.
Анонім до Філософ Показати IP 26 Травня 2014 11:56
Ви були в Тучині? Що ви хочите коли людей силою забрали туди . Вони всі своє вже відслужили . Хай вчать ще тих хто від армії відкупився.
Анонім до Філософ Показати IP 26 Травня 2014 23:58
Повірте тим хлопцям це зовсім не потрібно, в них одна мрія, вернутися скоріше додому. Щоб їх зараз відпустили вони пішкиб звіти йшли.
Ваня Показати IP 26 Травня 2014 12:05
Краще в тюрму, ніж захищати озброєних до зубів донецьких і луганських сепаратистів.А цих годованих кабанів генералів поставити поперед себе і хай керують.А то поховали зади і сидять, нас дураків, виставили на вірну смерть.Це не армія-це збір діток наших на вірну смерть.Самі мільярди накрали,а нашу голі босі, не будь-яких засобів на передову.Це не можна описати без сліз і жаху.
800 Показати IP 26 Травня 2014 12:07
Цей конфлікт вірішується дуже просто - якщо генерали займаються тим, що рівняють автомобілі (які , до речі без людських грошей і допомоги навіть не виїхали би з військової частини) і призначають нове командування, то нехай самі разом з тим командуванням і фінансують ту бригаду. Я більше ні копійки не дам до тих пір, поки самодурство не припиниться. А громадські активісти, які організовували збір коштів і завдяки яким ця бригада взагалі змогла виїхати на схід, мають посовати генеральські морди по тракам БМП- активісти мають моральне право це зробити, бо як не дивно, також винуваті в тому що 17 чоловік загинуло - якби не зібрали гроші, ніхто нікуди би і не зміг виїхати.
панас до 800 Показати IP 26 Травня 2014 12:52
Люди добрі! Вони ж порахували Все, що купив народ для армії, а гроші забрали у свої кишені, нібито вони самі купляли для потреб війська! Це ж потрібно розслідувати!!! Махніцький, відкривай кримінальну справу проти В. о. головнокомандувача Турчинова, міністра оборони Коваля , заступника Буца: де гроші , виділені для армії?
Олександр Показати IP 26 Травня 2014 12:11
Статус учасників бойових дій тим, хто не взяв участь у жодному бої і не знищив жодного ворога? Пільги сім'ям загиблих і пораненим - так. Статус тим, хто на передовій і готовий ПО-СПРАВЖНЬОМУ боротися - так.
Степан до Олександр Показати IP 26 Травня 2014 14:07
Повністю згоден. Які учасники бойових дій??? Був у брата, якого мобілізували в цю бригаду і бачив - замість того, щоб щось робити, упивалися кожен день до чортиків, в магазинах за бухло в заклад залишали паспорти і військові квитки... про техніку і побут нема що казати - повний п...ц. брат дивується як воно туди доїхало...
Анонім до Степан Показати IP 26 Травня 2014 23:48
Не всі такі як ваш брат. За одним не можна судити тисячі людей.
Петро Показати IP 26 Травня 2014 12:16
Отож!
Радикал Показати IP 26 Травня 2014 13:06
Відповідати командири повинні! З їх вини військовики рухалися як на екскурсії: пікнік на узбіччі, фото з місцевими... ЗЛОЧИННА ХАЛАТНІСТЬ - от як це називається!
800 до Радикал Показати IP 26 Травня 2014 13:18
За Скнилів багато командирів відповіло?
Анонім до Радикал Показати IP 26 Травня 2014 23:50
відповідати мають ті хто видав закон про мобілізацію, лише з їхньої вини наші хлопці опинилися там.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus