USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Влада каже, що волинське молоко має бути холодним

18 Липня 2013 13:13
Як мінімум 15 холодильних установок для молока власникам п’яти і більше корів подарують на Волині до кінця року.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю «Волинським новинам» розповів начальник головного управління агропромислового розвитку ОДА Юрій Горбенко.

Так, на сьогодні уже шість волинських господарів, які утримують п’ять і більше корів, одержали від держави холодильні установки. Вартість однієї – приблизно 25 тисяч гривень. Кошти дають з обласного бюджету, згідно із спеціальною «Програмою підтримки особистих селянських господарств області на 2012-2016 роки».

Ці холодильники, зі слів Юрія Горбенка, дають можливість продавати якісне молоко в населених пунктах. Зараз в обласному центрі діють 12 «точок», які вже добре знають лучани, і, незважаючи на те, що молока господарі завжди привозять вдосталь, чергу займають ще вдосвіта.

Одна з таких - на проспекті Волі - закріплена за господарем із села Баківці Луцького району Леонідом Борейком. Зараз він утримує 24 голови ВРХ, з них – 13 дійних корів. Надої – від 180 до 230 літрів на добу. Щодня привозить на продаж до Луцька 200 літрів молока, а ще трішки сметани, сиру та бринзи, які, каже, розбирають відразу.

«У мене холодильна установка вже давно. Сам купив, бо бачив перспективу. Ще тоді віддав 28 тисяч гривень. Зараз є дешевші, але у мене оригінальна голландська. Її унікальність - у тому, що мити хімічними засобами не треба, лише залив водою, і вона сама миє. Проблема зараз із холодоелементом – «Фріоном 12» - його важко дістати. Але намагаюсь запасатися».





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus