USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Водії-п’янички десять років не сидітимуть за кермом

26 Вересня 2008 16:23
Державтоінспекція роз’яснює, що згідно з новим законодавством при першому затриманні водія за кермом у нетверезому стані штраф може становить від 2550 до 3400 гривень. Про це на прес-конференції заявив начальник Департаменту Державтоінспекції МВС України Сергій Коломієць, повідомляють 26 вересня «Волинські Новини».
За інформацією «Української правди», такий штраф встановлюється співробітниками ДАІ на місці затримання. Однак, у випадку відмови платити штраф, справа можуть передати до суду. Суд, у свою чергу, може прийняти рішення про позбавлення прав водія на період від 1 до 2 років або накласти адміністративний арешт на 7-10 діб, або ж призначити суспільні роботи 40-50 годин.
У випадку другого затримання водія у нетверезому стані, у нього будуть вилучатися права на 2-3 роки з «можливим вилученням автомобіля», або присудять адміністративний арешт на 10-15 діб або суспільні роботи на 50-60 діб. Коломієць пояснив, згідно з законодавством, обсяг суспільних робіт не може перевищувати 4 години на день.
У випадку ж третього затримання за подібні правопорушення водіїв будуть позбавляти прав на 10 років з «обов\'язковим вилученням автомобіля». Нагадуємо, що днями Верховна Рада ухвалила закон про вдосконалення регулювання відносин у сфері безпеки дорожнього руху.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Вінстон Показати IP 26 Вересня 2008 16:41
Скоро будуть їздити одні "трезвєннікі і язвєннікі". Правильно, це потрібно, меньше аварій та травмувань буде на наших дорогах міста!
Анонім Показати IP 28 Вересня 2008 10:55
Для ДАІшників золота пора. Іхні надої різко зростуть. Треба було водночас підняти відповідальність ДАІшників за взяття хабаря.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus