USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Волинь - серед лідерів щодо заборгованості до Пенсійного фонду

23 Березня 2009 19:01
Пенсійний фонд стурбований станом заборгованості підприємств з обов'язкових пенсійних платежів до фонду. Про це на селекторній нараді сказав голова правління ПФ Олексій Зарудний, – повідомляють «Волинські Новини».
«Нас дуже турбує стан заборгованості з обов'язкових платежів до Пенсійного фонду, погашення якого є важливим джерелом забезпечення фінансової стабільності у пенсійній системі», - сказав він. Голова правління ПФ зазначив, що в січні-лютому заборгованість зросла майже на 200 мільйонів гривень і становить 2,4 мільярда гривень, – інформує ZAXID.NET.
За словами Зарудного, найбільше зростання заборгованості зафіксовано у Києві, Севастополі, Волинській, Закарпатській, Чернігівській і Сумській областях.
Крім того, ПФ стурбований тим, що 60% зростання боргу в січні-лютому припадає на економічно активних платників.
«До речі, не в останню чергу (зростання заборгованості) пов'язане із збільшенням випадків видачі коштів банківськими установами на виплату заробітної плати без одночасної сплати внесків до Пенсійного фонду», - додав Зарудний.
Він також зазначив, що майже половина заборгованості припадає на державні підприємства, що знаходяться у сфері управління Міністерства вугільної промисловості, Міністерства промислової політики й Фонду державного майна.
ПФ також стурбований заборгованістю комунальних підприємств, яка, за словами Зарудного, становить більше 300 мільйонів гривень.
Зарудний також повідомив, що станом на 20 березня ПФ перевиконав план за власними надходженнями у березні на 17%.
Голова правління ПФ зазначив, що виплата пенсій відбувається відповідно до графіка, і запевнив, що всі пенсії будуть виплачені вчасно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus