USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Волиньгаз» просять узгоджувати встановлення лічильників з мешканцями

1 Грудня 2016 13:30
Для того, щоб уникнути конфліктів щодо встановлення будинкових вузлів обліку природного газу, попередньо узгоджувати ці питання зі співвласниками багатоквартирних будинків депутати міськради рекомендували ПАТ «Волиньгаз».

Про це йшлося під час 15-ї сесії Луцької міськради 30 листопада.

Депутати розглянули відредагований варіант проекту рішення про окремі питання встановлення будинкових (загальнобудинкових) вузлів обліку природного газу.

Член фракції «УКРОП» Юлія Дацюк повідомила, що під час засідання постійної комісії міськради напрацювали зміни і доповнення до документу, адже представник ПАТ «Волиньгаз» повідомляв про неможливість виконання рішення, яка зобов’язувало б «Волиньгаз» узгоджувати встановлення будинкових газових лічильників з мешканцями. Отже, рішення зробили рекомендаційним.

Голова фракції «УКРОП» Ігор Поліщук зауважив, що державна політика зі встановлення будинкових лічильників є хибною, адже потрібно встановлювати індивідуальні лічильники. Пропозиції щодо встановлення індивідуальних лічильників за кошти не держави, а громадян він порівняв з порадами купувати власну вагу для того, щоб важити товари у магазині. Передовим містом у вирішенні цього питання він назвав Запоріжжя, де господарський суд області у спорі одного ОСББ визнав незаконним встановлення будинкового лічильника.

Депутат Андрій Козюра повідомив, що у рамках засідання профільної комісії вирішили рекомендувати ПАТ «Волиньгаз» здійснювати реконструкції систем газопостачання, об’єктом якої є виключно або в тому числі монтаж будь-яких будинкових (загальнобудинкових) вузлів обліку природного газу або будь-яких конструкцій або їх елементів, призначених для встановлення будинкових (загальнобудинкових) вузлів обліку природного газу після прийняття відповідного рішення з вказаного питання зборами співвласників багатоквартирного будинку або органом управління ОСББ.

Депутати підтримали проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Василь Михайлович Показати IP 1 Грудня 2016 15:02
Навіщо його ставити , - як здійснювати оплату по такому лічильнику ??? Хтось у відпустці, яку проводить поза своїм помешканням , хтось на заробітках і т .д. , не користується газом і що - плати !!! Це ДЕБІЛІЗМ і перегиб палки . Застав дурня Богу молитися , він лоба розіб'є , так і наш " Волиньгаз " ....
Анастасия Юрьевна Показати IP 1 Грудня 2016 15:25
У нас в г.Желтые Воды тоже хотели на наш многоэтажный дом счетчик общий газовый поставить, но жильцы были против и баста. А в другом доме поставили. Так люди теперь в шоке, что платят больше за газ. И теперь риторический вопрос: кто на этом "греет" руки? И когда вы НАЖРЕТЕСЬ?
Мешканець Показати IP 2 Грудня 2016 09:30
Загальнобудинкових лічильників газу не існує в принципі і зокрема в Кодексі ГРС.Є прилад обліку газу побутового споживача і ВОГ(вузол обліку),по якому не проводиться оплата за спожитий газ.Якщо побутовий споживач відмовляється від встановлення в його помешканні(квартирі) лічильника(а такі будуть),складається протокол про порушення,то йому нараховують по граничній межі до 1.01.2018,а потім припиняють постачання.А до встановлення лічильників в квартирі,споживач платить 4,4 за куб.до 1.01.2018.Все інше-маніпуляції.
Мешканець Показати IP 2 Грудня 2016 09:54
І ще.Якщо приймуть в цілому Закон про ЖКГ,то вузли обліку на будинок за рахунок надавача послуг,мають бути встановлені на воду,електроенергію,газ і тепло.Облік втрат,крадіжок і т.д.А споживачі оплачують по своїх лічильниках обліку.А якщо є невідповідність з ВО,то буде якись механізм-можливо доплачуватимуть всі.Ще незрозуміло.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus