USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волиняни розшукують докази злочинів радянської армії

12 Листопада 2014 16:44
До злочинів радянської армії прагнуть докопатися археологи Волині. З цією метою вони взяли участь у міжнародній пошуково-археологічній експедиції, - повідомили у прес-службі ДП «Волинські старожитності».

З 6 по 10 листопада 2014 року відбулася спільна пошуково-археологічна експедиція за участю ДП «Волинські старожитності» (Олексій Златогорський, Тарас Верба), ДП «Рівненська старовина» (Юрій Харковець), Ради охорони пам’яті боротьби та мучеництва (Домініка Семінська, Адам Кучинські), Товариства ветеранів польських прикордонних формувань (Вальдемар Бохенські), волонтерів з числа польських прикордонних військ, за підтримки віце-консула республіки Польща в Україні Кшиштофа Васілевського, місцевого краєзнавця Світлани Коток, «Фундації незалежності» з Любліна (Ян Федірко).

Мета пошукових робіт - виявити місця поховань офіцерів Корпусу оборони прикордоння Польщі, які були взяті в полон Радянськими військами та розстріляні в районі села Тинне в вересні 1939 року. Роботи ускладнювались відсутністю документальних чи архівних даних, у пошуках науковці покладались на свідчення старожилів.

7 листопада заклали траншею розмірами 1х10 м в місці найбільш вірогідного місця розстрілу, яка засвідчила відсутність будь яких слідів могили.

8-9 листопада проводилось шурфування в інших перспективних місцях, яке також не дало результатів. Була проведена урочиста месса в Преображенському костелі.

Хоча, на жаль, роботи не дали результатів, та всі організації сподіваються в майбутньому на плідну співпрацю та продовження пошуків в селі Тинне.
Дослідження з георадаром
Обстеження польських ДОТів
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Хлоп Показати IP 12 Листопада 2014 17:07
Там ще НЛО впало в 60-х роках, то робіть скоріше шурфування в інших перспективних місцях, будь ласка, і про світлини не забувайте.
Дід Панас Показати IP 12 Листопада 2014 17:26
шукають вітра в полі.
українець Показати IP 12 Листопада 2014 18:44
У Радянської Армії немає злочинів!
ха Показати IP 12 Листопада 2014 20:08
якби не СА то смоктали би ті пояки у німців, мій прадід за них воював, похований у Опочно. Мерзота пшецька. "Злочини"? я в шоці!!!!
Микола Показати IP 13 Листопада 2014 08:36
Де шукали, там i закопати тих слiдопитiв.
Автору пасквіля Показати IP 13 Листопада 2014 08:41
Слухайте, напівшановний, нічого не знайшли під час розкопок, історії ви не знаєте (хто в ті часи займався такими операціями, як ліквідація), а написали статтю з такою кричущою і провокуючою назвою. Гарно заплатили за "смажений" матеріал, чи просто здуру написали?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus