USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Волиняни у 2016 році спожили газу на півмільярда

15 Вересня 2016 12:46
Газівники Волині нарікають на борги: не платить населення, полісмени та пенсійний фонд. Заборгованість населення за газ перед ТОВ «Волиньгаз збут» складає 47%. Газовики змушені вдаватися до відключень і судових позовів.

Про це стало відомо під час засідання антикризового енергетичного штабу сьогодні, 15 вересня.

Так, директор ТОВ «Волиньгаз збут» Микола Тищук повідомив, що рівень розрахунку населення за газ складає 53%. З початку року волиняни спожили 176 мільйонів метрів кубічних газу, за які їм нарахували 582 мільйони гривень, з них 302 мільйони волиняни заплатили.

Щоб отримати решту коштів підприємство вдається до попереджень, відключень та судових позовів.

Щоправда, Микола Тищук додав: такий рівень розрахунків виник ще й тому, що нині тривають спори щодо перерахунків субсидій. «Ми зараз це з’ясовуємо», - пояснив він.

Проте, варто нагадати, що для газівників субсидії та пільги – не гроші. Приміром, від ДКП «Луцьктепло» вони вимагають «живих» грошей, а не субсидій.

Що ж до бюджетної сфери, то місцеві та обласний бюджет платять за газ справно. А ось із державним бюджетом – дещо гірше: 5 організацій мають борги. Це, зі слів Миколи Тищенка, департамент патрульної поліції, колишня ДАІ, обласний військкомат, управління пенсійного фонду та товариство УТОГ.

Нагадаємо, низка державних та комунальних підприємств Волині боргують також за електроенергію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 15 Вересня 2016 12:55
Нехай ще включать опалення і будуть ще більші борги, бо народ при таких пенсіях і зарплатах немає за що платити, субсидії це -міф, їх нараховують дуже мало. Платити нічим народ бідний.Наш уряд тільки розказує про субсидії дуже гарно, а реальність зовсім інша.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus