USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Волиняни-ветерани та родичі загиблих воїнів можуть отримати до 1,5 млн на відкриття власної справи

15 Червня 2023 11:05
У Волинській ОВА 14 червня відбулась зустріч із представниками Українського ветеранського фонду.

Заступниця очільника області Мирослава Якимчук, депутати обласної та міської рад, громадські діячі, військовослужбовці, а також представники територіальних громад області дізнавались про те, як волинські ветерани-підприємці можуть отримати фінансову підтримку.

Український ветеранський фонд (УВФ) – структура при Мінветеранів, покликана надавати державну допомогу ветеранам, ветеранкам та їхнім родинам для розвитку власних ініціатив і соціального відновлення.

Це своєрідна платформа для розвитку можливостей захисників України, які повертаються у цивільне життя. Вдячність і допомога – ключові слова, якими описують свою роботу представники фонду.

За перший рік роботи, упродовж 2022-го, УВФ профінансував бізнес ветеранів та родин загиблих на суму майже 58 мільйонів гривень. Спектр достатньо широкий: агросфера, видавнича справа, сектор безпеки (розмінування, охорона), виробництво товарів, заклади харчування та ін.

У поточному році фонд планує провести 9 конкурсів у шести програмних напрямках, серед яких:

– ветеранський бізнес (ресторанний бізнес, видавнича справа, аграрна сфера тощо);

– підприємництво для оборонно-промислового комплексу (технологічні розробки, пошиття військового одягу, виготовлення сухпаїв тощо);

– підприємництво у виробничих спеціальностях;

– бізнес для енергоефективності;

– підтримка локальних громадських організацій (соціальний супровід ветеранів, підтримка дітей ветеранів, проєкти з безбар’єрності);

– підтримка всеукраїнських громадських організацій.

Організатори розраховують обрати та підтримати близько 170 переможців. Волиняни-ветерани, члени їхніх родин, а також родичі полеглих захисників та захисниць можуть отримати від 500 тисяч до 1,5 мільйона гривень на відкриття чи розвиток власної справи.

Найближчий конкурс буде оголошено вже у липні (детальніше за посиланням: https://veteranfund.com.ua/contests/).

Також реалізовують програму мікрофінансування – «20 тисяч від УВФ». Волинські ветерани-підприємці можуть отримати відшкодування 20 тисяч гривень на купівлю товарів чи обладнання для ведення бізнесу. Подавати заявки можуть ветерани, ветеранки, дружина, чоловік, батько, матір, дитина (у тому числі усиновлена) учасника чи учасниці бойових дій, а також загиблих захисників. Максимальна сума відшкодування – 20 тисяч гривень на одну заявку. Усього на програму виділено 10 мільйонів гривень (https://veteranfund.com.ua/projects/20000-2/).

Крім того, волиняни можуть звернутись на «гарячу лінію», отримати юридичні консультації від фахівців Українського фонду ветеранів (https://veteranfund.com.ua/).

Крім того, волиняни можуть звернутись на «гарячу лінію», отримати юридичні консультації від фахівців Українського фонду ветеранів (https://veteranfund.com.ua/).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Байден Показати IP 15 Червня 2023 13:39
Ветерани трех днів - це не ветерани . Дивіться Закон України " Про статус ветеранів військової служби ... "

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus